Полицията в Монтана разследва причините за големия пожар, който бушува

...
Полицията в Монтана разследва причините за големия пожар, който бушува
Коментари Харесай

Полицията в Монтана нищи причините за големия пожар на сметището край града

Полицията в Монтана проверява аргументите за огромния пожар, който бушува в региона на сметището на града. 
Както организация BulNews заяви, стихията лумна към 16.30 часа на 2 май. Пожарът зародил на площадката за краткотрайно предпазване на строителни боклуци, намираща се наоколо до депото за битови боклуци, в землището на селата Николово и Крапчене. 



По-голяма част от съхраняваните боклуци на площадката, с повърхност от към 10 декара, са изгорели, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Вследствие на пожара, над града часове наред се стеляше гъст пушек. 
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на районното ръководство в Монтана, която направила оглед. 
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 352, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той гласи, че „ който замърсява или позволява да се замърсят почвата, въздухът, водни течения, басейни, подземни води, териториалните или вътрешните морски води или морски води в зони, избрани с интернационално споразумение, в което взе участие Република България, и с това ги направи рискови за хора или животни и растения или негодни за потреблението им за културно-битови, здравни, аграрни и други икономически цели, се санкционира с отнемане от независимост от една до пет години и с санкция от пет хиляди до тридесет хиляди лв. “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР