Полицията в Исландия обяви, че е арестувала четирима души, за

...
Полицията в Исландия обяви, че е арестувала четирима души, за
Коментари Харесай

Четирима души бяха задържани за тероризъм в Исландия

Полицията в Исландия разгласи, че е арестувала четирима души, за които се счита, че са подготвяли терористичен акт. Това е първи арест от този вид в островната страна, съобщи Франс прес.

Операцията е била осъществена през вчерашния ден. По време на нея са били иззети полуавтоматични оръжия, някои от които създадени с технологията на 3 Ди принтирането, както и хиляди боеприпаси от девет разнообразни места.

Четиримата арестувани са мъже на към двадесет години. Те са били задържани Копавогур, предградие на столицата Рейкявик, както и в град Мосфелсбаер, в югозападната част на страната. В интервенцията по задържането са взели участие петдесет души. 

Мишените на атентаторите е трябвало да бъдат разнообразни институции и жители на страната, разясни Карл Стейнар Валсон, върховен представител на исландската полиция. Сред целите е трябвало да бъде може би и парламентът  и самата полиция. Мотивите на нападателите остават незнайни на този стадий. Полицията се пробва да откри дали има връзки сред арестуваните и екстремистки групировки  и за задачата се е свързала със западни управляващи.

Исландия, с население от 375 000 души, е отпред на международния показател на мира, откогато бе включена в тази ранглиста през 2008 година Страната е считана за най-мирната в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР