Полицията в Хонконг използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне

...
Полицията в Хонконг използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне
Коментари Харесай

Сълзотворен газ за протестиращите срещу полицията в Хонконг

Полицията в Хонконг употребява през днешния ден сълзотворен газ, с цел да разпръсне протест против цялостното държание на полицията в продължаващите към този момент няколко месеца митинги в отбрана на демокрацията, съобщи Асошиейтед прес.

Hong Kong protesters in standoff with police in the key shopping and hotel artery of Nathan Road. More here:
— Reuters (@Reuters)

Участниците в акцията отправяха нецензурни изрази против служителите на реда и ги назоваха " ченгета гангстери " . Организаторите бяха оповестили за място на протестната акция приморски парк, само че управляващите споделиха, че тя не е позволена и подредиха на събралото се голям брой да напусне мястото. Това докара до замени на остри реплики и напрежението внезапно се ускори. Тогава полицията реши да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите.
 
Полицията е обект на рецензии поради твърдата си тактичност против стачкуващите с потребление на сълзотворен газ, пикантен спрей, гумени патрони и водни оръдия. В отговор на това против силите на реда се сипят камъни и самоделни запалителни бомбички.
 
Протестиращите споделиха също, че ще показват и в поддръжка на етническите и религиозните малцинства в някогашната английска колония в символ на единение, откакто полицията предишния уикенд обля с водни оръдия една джамия и намиращите се край нея хора, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР