Полицията в Германия извърши днес обиски на няколко места в

...
Полицията в Германия извърши днес обиски на няколко места в
Коментари Харесай

Обиски в Саксония заради заговор на антиваксъри за убийство на местния премиер

Полицията в Германия извърши през днешния ден обиски на няколко места в източната провинция Саксония като част от следствие на възможен скрит план за ликвидиране на локалния министър председател Михаел Кретчмер от съперници на имунизирането.

Претърсени са няколко места в Дрезден, свързани с членове на група в платформата " Телеграм ", в която били обсъждани проекти за убийството по отношение на рестриктивните мерки, наложени от провинциалното държавно управление, заяви полицията.

Името на групата е Dresden Offlinevernetzung и тя притегли вниманието след журналистическо следствие на телевизия ZDF, излъчено предходната седмица.
В репортажа бе показано, че на срещите си в Дрезден членове на тази група разискват ликвидиране на представители на държавното управление на Саксония.

Маскирани служители на реда от специфичните елементи са се намесили през днешния ден, откакто разискванията са достигнали до изказвания за въоръжаване с хладно оръжие и арбалети, добавя полицията в " Туитър ".

Саксония, която е една от провинциите на територията на някогашната Германска демократична република, е втора по най-вече нови случаи на инфектирани с ковид и с най-ниския индикатор по дял на имунизираните в страната. Тук през последните седмици имаше поредност от митинги против рестриктивните мерки поради пандемията.

През ноември едно от тях бе със запалени факли пред дома на вътрешната министърка и това бе възприето като открита опасност за кавга с принуждение, добавя " Ройтерс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР