Полицията в Гамбия обяви, че е започнала разследване за установяване

...
Полицията в Гамбия обяви, че е започнала разследване за установяване
Коментари Харесай

Гамбия разследва смъртта на 66 деца, починали след приемане на вносен сироп за кашлица

Полицията в Гамбия разгласи, че е почнала следствие за определяне на виновните за гибелта на 66 деца, умряли вследствие на остра бъбречна непълнота, за която се подозира, че се дължи на сиропи за кашлица, създадени в Индия, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В проверяващата група, основана особено от гамбийската полиция, вземат участие висши полицейски фрагменти. Президентът на Гамбия Адама Бароу е разпоредил да се прекрати лиценза за внос  на въпросните сиропи и е натоварил външното министерство да влезе в контакт с индийския дипломат, с цел да изрази пред него най-голямото безпокойствие на гамбийското държавно управление.

Децата са умряли в последните три месеца. Гамбийските управляващи подозират, че сиропи с парацетамол и прометазин са свързани с утежняването на положението на децата. Те са изтеглени от локалните аптеки.

Световната здравна организация издаде предизвестие на собствен ред в сряда и предложи да се изтеглят на всички места четири сиропа срещу кашлица и хрема, създадени от индийската лаборатория " Майден фармасютикъл ", които биха могли да имат връзка със смъртните случаи в Гамбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР