Полицията в Бангладеш е убила най-малко 86 души и е

...
Полицията в Бангладеш е убила най-малко 86 души и е
Коментари Харесай

Бангладеш изби десетки и арестува хиляди в борбата с наркотиците

Полицията в Бангладеш е умъртвила минимум 86 души и е арестувала към 7000 , откакто предприе крути ограничения против трафика на опиати , оповестиха публични лица, засилвайки опасенията на правозащитници от сходна война против опиатите като във Филипините, оповестява " Ройтерс ".

Премиерът Шейх Хасина утвърди акцията за битка с опиатите при започване на май, за да се оправи с разпространяването на необятно прочут метамфетамин в Азия , от който облагите се правят оценка на 3 милиарда $ годишно.

Дрогата се добива от североизточната част на Мианмар и се контрабандира в прилежащ Бангладеш.

 Дутерте поучава наркодилъри да стоят по пандизите и да живеят по-дълго
Дутерте поучава наркодилъри да стоят по пандизите и да живеят по-дълго

Той желае да възобнови и военното образование за полицията

" В последно време търговията с опиати се ускори и считаме, че хората би трябвало да бъдат бдителни и стимулирани да подхващат дейности против нея ", посочи локален върховен полицейски шеф, допълвайки: " Процесът ще продължи до неговото цялостно премахване . "

По думите му, полицията е арестувала шестима души в неделя, в това число 12-годишно момче от мюсюлманската общественост на рохингите в Мианмар , които са носили 3 250 таблетки метамфетамин в столицата Дака.

Според управляващите в Бангладеш напорът през предходната година на рохинги , бягащи от Мианмар, в която болшинството от популацията е будистко, е частично отговорен за възходящото потребление на метамфетамин . Ала мнозина рохинги настояват, че техните младежи са подтиквани да правят закононарушението, тъй като не могат да работят законно или, в доста случаи, да получат достъп до помощ.

86-те смъртни случая са станали, до момента в който полицията се е защитавала в борби със обвинени наркотрафиканти , посочи Мюфти Махмуд Хан, който е шеф на полицейския батальон за бързо реагиране.

" Тяхно право е да се защитят от офанзивата ", посочи Мюфти.

Правозащитници са обезпокоени, че акцията в Бангладеш взима за образец войната против опиатите във Филипините , в която през последните две години бяха избити хиляди хора.

" Правителството на Шейх Хасина твърди, че е бранител на правата на индивида, по тази причина би трябвало да поправи проблемите, да даде образец, вместо да желае да бъде сравнявано с подтиснически режим ", акцентира шефът за Южна Азия на интернационалната правозащитна организация Human Rights Watch.

То посочи, че държавното управление " би трябвало да обърне внимание на опасенията и обвиняванията на фамилии и правозащитници, че няколко от тези смъртни случаи могат да са противозаконни убийства ".

Вътрешният министър Асадузаман Хан отхвърли обвиняванията на правозащитната организация и отхвърли, че полицията е направила противозаконни убийства. По думите му, десетки служители на реда са били ранени при интервенции за битка с опиатите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР