Полицията успя да открие и да задържи наскоро освободен сериен

...
Полицията успя да открие и да задържи наскоро освободен сериен
Коментари Харесай

Тайландският Джак Изкормвача с ново убийство след 14-годишна пауза

Полицията съумя да открие и да задържи неотдавна освободен сериен палач на дами, обвинен в ново ликвидиране предишния уикенд, заяви РИА Новости.

55-годишният Сомкит Пхумпхуанг , наименуван от медиите " Тайландският Джак Изкормвача ", бе освободен от пандиза предварително за примерно държание през май 2019 година, а в този момент е обвинен в жестокото ликвидиране на 51-годишната си държанка в дома си в провинция Кхонкен предходната неделя.

В неделя полицията откри биоматериал и пръстови отпечатъци на обвинения в къщата на умрялата жена (включително по оръжието на убийството - дебела електрическа жица, удушила жертвата), както и мобилния му телефон и документи на колата му.

През 2012 година Пхумпхуанг беше наказан на пожизнен затвор по обвиняване в убийството на шест дами през 2005 година Всичките му жертви са работили в развлекателната промишленост - „ караоке питейни заведения “ и „ масажни салони “ в „ кварталите на алените фенери “ в тайландски градове на североизток. Затова незабавно след ареста му през 2005 година медиите му дадоха прякора „ Тайландският Джак Изкормвача “, защото същинският Изкормвач, лондонски нарушител в края на 19 век, убива съвсем извънредно проститутки.

Тайландското законодателство обаче му дава прошка.

Амнистии се организират годишно на рождените дни на краля и кралицата на Тайланд и в дните на други значими събития, свързани с монархията: да вземем за пример гибел на краля и възкачване на новия монарх на престола. Пхумпхуанг се отличавал с примерно държание в пандиза, заради което доживотната му присъда първо се е трансформирала в 20 години затвор, а по-късно бе била понижена на 14 години. През май 2019 година задържаният през 2005 година сериен палач, е освободен.-->

Както следствието откри, Пхумпхуанг се е срещнал с хипотетичната си нова жертва посредством обществената мрежа Фейсбук. Той се показал като юрист в съдилищата на разнообразни провинции на страната.

Департаментът за амнистии към министерството на правораздаването на Тайланд през днешния ден обществено призна, че освобождението на Пхумпхунг от пандиза е " неточност в процедурата за прошка на пандизчии ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР