Полицията разполага с много сериозни данни, че групата Килърите подготвя

...
Полицията разполага с много сериозни данни, че групата Килърите подготвя
Коментари Харесай

Катя Илиева: Килърите готвят няколко покушения в момента

Полицията разполага с доста съществени данни, че групата " Килърите " приготвя няколко покушения сега, съобщи пред bTV проверяващата журналистка Катя Илиева, която е работила и в ГДБОП в продължение на 7 години.

Тя добави, че от 2013 година до момента са се натрупали няколко такива сигнала, само че по тях не се работи. По думите й хората, които са в заплаха , са тогавашният началник на звеното Контратерор на ГДБОП Валентин Цоновски , заместник-главният прокурор Ася Петрова (която беше наблюдаващ по делото " Килърите " ), и очевидците, като един от тях е Боян Джамалов .

В момента тези хора са застрашени, тъй като има действителни оперативни данни за това, уточни Катя Илиева.

Има сигнали, че " Килърите " сега готвят бягство от пандиза и събират финансови запаси, разкри журналистката.

Според нея те разполагат с запаси и са способни да създадат всичко . Има данни също, че някой от пандиза им обезпечава логистична поддръжка.

 Върховен касационен съд остави в пандиза до живот трима от групата на
Върховен касационен съд остави в пандиза до живот трима от групата на " Килърите "

Най-тежката присъда е доказана от последната правосъдна инстанция, без право на подмяна

Катя Илиева акцентира, че няма прогрес по тези сигнали. Тя увери, че разполага с информация от кухнята.

По тематиката с убийството на предприемача Петър Христов тя съобщи, че от момента, в който е станало убийството, сякаш Министерство на вътрешните работи и ръководещите стартират една опорна точка - това, че " Наглите " и " Килърите " са обвинени зад това нападение.

Според нея това е съмнително, тъй като в първите часове мъчно може да се каже кой по какъв метод е работил.

" Но да казваш, че това е най-възможната версия, е непрофесионално. Твърди се, че това е дело на хора, които са в пандиза сега. Министерство на вътрешните работи се вкарва още веднъж в задънена улица с това изявление. " - сподели още Илиева.

По думите й, не е имало оперативни сигнали, че се готви нападение против предприемача Петър Христов, тъй като, в случай че е имало той е щял да бъде предизвестен, защото е непосредствен до ръководещите.

" През 2009 година, когато задържаха " Наглите ", Цветан Цветанов сподели, че е завел някакъв човек, който е дал информация и оттова е почнало разплитането ", напомни Илиева. Според нея, Петър Христов няма общо с разкриването на бандата на " Килърите ".

Тя съобщи, че един път се е срещала с убития Петър Христов и той й е споделил, в България не може да се прави бизнес без съдействието на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

По думите й ръководещите икономисват с какво се е занимавал Петър Христов, с кого е бил в близки контакти, върху какви структури, институции, и служби е имал въздействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР