„Полицията прави всичко, което е по възможностите ѝ. Няма как

...
„Полицията прави всичко, което е по възможностите ѝ. Няма как
Коментари Харесай

Младен Маринов: Няма как да има полицаи на всяка критична точка по пътя

„ Полицията прави всичко, което е по опциите ѝ. Няма по какъв начин да участват служители на реда на всяка сериозна точка и на никое място по света не се прави по този начин. Такава точка е всяка пешеходна пътека или всяка дълга права, подобаваща за изпреварване”, съобщи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

По мотив пътните произшествия с доста жертви през последните дни, министър председателят Бойко Борисов свика незабавна среща, на която да му рапортуват ограничения и оферти за намаляването на случаите.

Едно от предложенията е всеки хванат на пътя извършител, да се кара в локалното районно ръководство, където да му бъде правена цялостна информация на нарушаванията. „ Тези рестрикции ще бъдат единствено към нарушителите на закона. Всеки един, който съблюдава закона, ще си пътува нормално”, безапелационен е Маринов.

По думите му във вчерашния ден, който беше международен ден за респект на починалите на пътя, още веднъж сме приключили денонощието с общо три нови жертви.

Една от тях е 51-годишен мъж, който е бил ударен от тир малко след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово”. „ Нарушителят беше избягал, само че след бързо търсене го задържахме в Шумен. Украински жител, който се е опитал да прикрие следите от произшествието”, разясни Маринов.

Другите две жертви са блъснати пешеходци – един в региона на Перник и различен, покрай Бургас от тази заран.

По мотив шофирането с превишена скорост, Маринов разясни, че се прави всичко допустимо да бъде изключен човешкият фактор от глобяването, с цел да няма случаи, в които „ служителят на реда да дефинира глобата” .

Според последните статистики броят на жертвите по пътя у нас е намалял за последната година. От Министерство на вътрешните работи вършат всичко допустимо всеки извършител да си заплаща санкциите, като в противоположен случай се смъкват регистрационните табели от автомобила.

Също по този начин следва системите на Национална агенция за приходите и КАТ да бъдат свързани, с цел да става бързо ясно кой водач какви нарушавания има и какво не е заплатил от санкциите.

Не мога да кажа, че тези ограничения не работят възпитателно . Въпреки концентрацията на катастрофи в последните дни, имаме 51 жертви спрямо предходната година”, разясни Маринов.

„ На нас ни се желае да имаме нула жертви, само че в случай че спрем наказателната активност, не знам какво ще се случи”, разясни още Маринов във връзка мненията в обществото, че дейностите на Министерство на вътрешните работи действително не превъзпитават водачите.

Дръзкото ликвидиране в Перник

„ Извършителят на убийството в Перник е разгласен за търсене с алена бюлетина в зоната на Европейския съюз”, разясни Маринов. По думите му откакто е направил закононарушението, мъжът бързо е напуснал страната по посока Сърбия.

„ Бил е прочут на полицията като пострадал от обири и склоняване към самоубийство. Нямаме данни с жертвата да се познавали. Разменили са си някакви реплики, което е стимулирало неговите дейстивя. Дори не е било сериозен спор”, разясни още Маринов.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР