Полицията на Германия заяви, че е спряла най-големия онлайн магазин

...
Полицията на Германия заяви, че е спряла най-големия онлайн магазин
Коментари Харесай

Спряха онлайн магазин за наркотици в Германия, плащало се с криптовалути

Полицията на Германия съобщи, че е спряла най-големия онлайн магазин за противозаконна търговия с опиати в страната и е арестувала 11 души след траяло месеци следствие, съобщи ДПА.

Арестуваните са на възраст сред 24 и 44 години. Те са арестувани по отношение на продажба на опиати в огромни количества. Сред тях има холандец, двама поляци и осем германци, осведоми Българска телеграфна агенция.

Главният обвинен е разпознат като 26-годишен немски жител, почнал активността на онлайн магазина " Химическа гражданска война " през септември 2017 година Той е считан за главният уредник на незаконната група, съобщи полицията.

Съобщава се, че един от задържаните германци е живял на испанския остров Майорка и е бил арестуван, когато е пристигнал в Германия в края на май.

Международният онлайн магазин е предложил основно синтетични опиати като екстази и амфетамини, а също хероин, кокаин и канабис. Клиентите са употребявали като платежно средство криптовалутата биткойн. Доставките са се правили по пощата, като постоянно са били употребявани подправени пощенски кутии в огромни жилищни комплекси.

Според полицията групата е имала доходи от 2 милиона евро за 18-те месеца, в които се е водело следствието. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР