Полицията и прокуратурата в Плевен разследват областния управител за побой

...
Полицията и прокуратурата в Плевен разследват областния управител за побой
Коментари Харесай

Разследват областния управител в Плевен за побой над две мал...

Полицията и прокуратурата в Плевен проверяват регионалния шеф за побой над две малолетни момчета. Случаят е от локалното село Крушовица, преди 10 дни, само че първичният отзив от него заглъхва, както постоянно се случва по дребни обитаеми места. Инцидентът е отразен и в бюлетина на Министерство на вътрешните работи, и в този на държавното обвиняване, само че развиване по него – няма, заяви NOVA.

Повечето поданици на плевенското село Крушовица знаят или най-малко са чули за случая на 10 декември вечерта. По време и след концерт в локалното читалище, по случай неговата годишнина, две деца се оплакват на родителите  си, че са били бити. Бисер е татко на едно от момчетата и реагира незабавно.

 „ Детето ми беше коледарче и се обади: „ Баща ми, ела, че един човек се държи по-така. И той:  „ Извинявам се, не съм го направил преднамерено ”. Просто скарал ли се е, дръпнал ли ги е - не знам ”, съобщи Бисер, татко на едното от децата.

Двете момчета, на 12 и 13 години настояват, че регионалният шеф на Плевен Иван Петков, ги е нападнал. Той се оказва и ръководител на локалното читалище, и водещ на вечерният концерт. Кметът на село Крушовица удостовери за случая.

„ Бисер твърди, че Иван Петков е блъснал неговия наследник. Бил го плеснал и му паднали очилата. Но това единствено децата го настояват. И се подвигна скандал ”, показва Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

Екип на малкия екран потърси регионалния шеф на Плевен, посредством кмета на родното му село Крушовица.

Областният шеф Иван Петков, който е някогашен надзорник в пандизите, имаше своя версия за случая.Твърди, че плесници не е удрял. Направил забележка. А „ ударът зад врата и падналите очила ” било „ форма на преекспониране ”.

Родителите на едно от децата подават тъжба в полицията и дават показания, предиздвикали проверяващите да работят по версията за причиняване на лека телесна щета на малолетни по хулигански подбуди. След седмица, обаче, шумът от случая стартира да утихва при спорни условия.

" Имаше инициирана среща с него. Поднесе своите извинения. Аз ги одобрих и му споделих, че по-добре да се градят мостове ”, твърди регионалният шеф Петков. и добавя: „ Имаше форма на взаимно опрощение с бащата на едното от децата ”.

Кой е имал вербална реакция, още веднъж не е ясно, само че съгласно държавното обвиняване и полицията има задоволително данни, че се е случило нещо неправилно. От Районна прокуратура – Плевен обясниха, че е формирано досъдебно произвеждане по необходимост от полицията, а и имало наблюдаващ прокурор. Тепърва имало да се организират още доста разпити.Въпреки настоящото видеонаблюдение в центъра на селото, записи – няма.

Че е имало случай, провокирал съществено безпокойствие, без да желае призна и кметът на селото, в чийто кабинет е видеонаблюдението.

„ В края на краищата всичко се размина наред, а можеше да стане и по-лошо ”, съобщи Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

На ход са проверяващите, само че доказателствата и очевидците по случая от 10 декември в центъра на  село Крушовица, с всеки минал ден понижават.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР