Полицейските власти в Салвадор съобщиха, че през вчерашния ден, 10

...
Полицейските власти в Салвадор съобщиха, че през вчерашния ден, 10
Коментари Харесай

20 убийства в рамките на ден: Салвадор мобилизира армията си

Полицейските управляващи в Салвадор оповестиха, че през вчерашния ден, 10 ноември, в страната са били регистрирани 20 убийства.

Заради извънредно високия брой закононарушения президентът на страната Найиб Букеле разпореди полицейски и армейски елементи да бъдат ситуирани на местата, където са били осъществени убийствата.

Държавният глава приписа покушенията " на тъмни сили, които вършат всичко допустимо, с цел да ни върнат в предишното, само че държавното управление няма да го разреши ".

Букеле добави още, че в идващите часове ще бъдат оповестени нови акции за понижаване на насилието и връщане на спокойствието измежду салвадорците.

По публични данни на управляващите от 1 януари до 2 ноемри на тази година са били осъществени общо 936 убийства в Салвадор, което е с 1208 жертви по-малко по отношение на същия интервал на 2019 година, когато са били убити 2144 души, осведоми 20minutos.

Салвадор е считана за една от най-опасните за живеене страни в света поради високите равнища на престъпност. След края на Гражданската война в латиноамериканската страна (1980-1992) пораждат две банди, които не престават да враждуват и до през днешния ден – Мара Салватруча и Барио 18. Според полицията 20-те жертви от вчерашния ден са точно членове на двата клана.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР