Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като

...
Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като
Коментари Харесай

Трима полицаи са пострадали при вчерашните протести, съобщи СДВР

Полицейски чиновник от Столична дирекция на вътрешните работи е ранен в главата, откакто е ударен от хвърлен камък по време на митинга нощес. На други двама чиновници е оказана здравна помощ, откакто са получили по-леки пострадвания при опит на група нападателно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за защита на Народното събрание, оповестиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Напрежение до Народното събрание е зародило към 22 ч. Някои от уредниците на нерегламентираните протестни дейности са показали вербална експанзия по отношение на чиновниците на реда, показват от Столична дирекция на вътрешните работи.

Малки групи провокатори с профил и хулиганско държание на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, са замервали служителите на реда с камъни, пиротехнически произведения и бутилки, цялостни с течност. Те са се опитвали да изтласкат напред други протестиращи за да провокират конфликти със чиновниците на реда.

Заради открити неразрешени предмети, при инспекция на един от построените контролни пунктове, мъж не е позволен до протестното мероприятие. Други две лица са отведени в столично районно полицейско ръководство – мъж за определяне на идентичност, и жена – за несъблюдение на полицейско предписание. Малко по-късно са освободени.

Столична дирекция на вътрешните работи още веднъж приканва участниците в протестни прояви да съблюдават закона и да извършват разпорежданията на полицейските чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР