Полицаят, прострелял 18-годишен заподозрян за обир в София, лично го

...
Полицаят, прострелял 18-годишен заподозрян за обир в София, лично го
Коментари Харесай

Полицаят, прострелял заподозрян за обир в София, предупредил няколко пъти, че ще стреля, лично го е закарал до болницата

Полицаят, прострелял 18-годишен обвинен за грабеж в София, персонално го е закарал с патрулния автомобил до болница. Това заяви на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Той и заместител градският прокурор на София Христо Кръстев дадоха детайлности към случая.

В нощта на 17 против 18 септември в Четвърто районно управление (на МВР) в столицата две девойки подават сигнал за обир на телефон 112. Те били нападнати от трима непознати, очевидно към 18-годишни, облечени със суичери и маски на лицето.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, към 5:30 часа постъпва сигнал от защита на търговски обект на бул. " Черни връх ", че три лица прескачат оградата и се отдръпват към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда търсят лицата и откриват, че това са тримата от сигнала за обир по-рано. Заподозрените влизат в рейс 120, който стопира поради подадения полицейски сигнал. Тогава тримата младежи пробват да избягат.

" След дейностите на Министерство на вътрешните работи са открити едно лице в рейса и двама, които се пробват да избягат. В този миг единият от служителите на реда потегля след двамата бягащи и на няколко пъти извиква " Стой, полиция! Ще изстрелвам! ". Лицата не се преценяват с командата, служителят създава два контролни изстрела, същото е доказано и от очевидци, след което и изстрел по едното от бягащите лица ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Когато вижда, че е ранил момчето и няма време да се чака кола за спешна помощ, служителят на реда го е превозил с патрулния автомобил до болница " Токуда ". След намесата на лекарските екипи се открива, че младежът е умрял.

" Искам да заявя, че полицейският чиновник, създал изстрела, е безукорен, със 7 години стаж в системата, на 33 години, неведнъж награждаван, в това число от министри ", съобщи Николов.

Задържаните за грабежа са остарели познайници на полицията и е открито, че са направили голям брой грабежи в региона, в който е станала престрелката, уточни още той.

" Незабавно дежурен следовател е отишъл на мястото на ул. " Сребърна ", с цел да извърши инспекция след съдбовния изстрел. Проведени са експертизи, служителите на реда са тествани за опиати и аркохол, пробата е негативен. Има и частични записи, прокурорът ще реши дали да се повдигне обвиняване на служителя на реда. Това ще се случи след извършени разпити и експертиза ", уточни Кръстев.

По думите му всеки подробност е от голяма важност, с цел да се реши дали става въпрос за професионална несъобразителност или възможен предумисъл, който Кръстев е податлив да изключи, тъй като служителят на реда не е стрелял в жизненоважни органи и е оказал помощ.

 

Предстои да се гледа мярката им за неотклонение.

Неда УЗУНКОЛЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР