Полицаят, хванат вчера да превозва мигранти на АМ Тракия, е

...
Полицаят, хванат вчера да превозва мигранти на АМ Тракия, е
Коментари Харесай

Полицаят, превозвал мигранти е имал двама помагачи


Полицаят, заловен през вчерашния ден да транспортира мигранти на Автомагистрала Тракия, е имал двама помагачи. Те са задържани късно нощес, оповестиха за bTV от прокуратурата в Пловдив.

Вчера 23-годишен чиновник на Министерство на вътрешните работи беше хванат да кара микробус с 31 незаконни мигранти край Пловдив. В опит да осуети инспекцията, той е показал служебна карта. То йе арестуван от полицията е му е повдигнато обвиняване. Предвижда се наказване до 6 години затвор и санкция до 20 000 лева

„ Установихме, че с този бус е имало два автомобила. Установени са лицата и също са арестувани. Предстои да бъдат разпитани. Извънпроцесуално са дали пояснения, че познават служителя на реда и са били пилотни коли на този бус. Единият автомобил се е движел преди буса, а другият – след него. Комуникирали са посредством приложение по телефоните с концепцията, в случай че бъдат спрени от служител на реда или видят заплаха, да алармират буса. Твърдят, че са имали един единствен случай, при който са желали още веднъж да транспортират бежанци, само че не се е стигнало до това “, сподели Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

Двамата помагачи не са чиновниците на реда. Те са към 20-годишни, също са от Перник и са другари на служителя на реда. Единият е барман, а другият е сервитьор, прецизираха от прокуратурата.

При задържането си служителят на реда е признал, че и различен път е превозвал мигранти. Пред своите сътрудници той е споделил, че го е направил, тъй като е имал заем и са му трябвали пари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР