Полицай загина на пътя Маленово - Стралджа, блъснат от пиян

...
Полицай загина на пътя Маленово - Стралджа, блъснат от пиян
Коментари Харесай

Полицай загина, блъснат от пиян шофьор край Стралджа

Полицай почина на пътя Маленово - Стралджа, блъснат от пийнал водач, съобщи Българска национална телевизия.

Инцидентът е станал отвън пътното платно, в банкетната част.

Водачът на автомобила е дал позитивна проба единствено за алкохол, няма наркотични субстанции, алкохолът е над 1,2 промила.

Снощи в 19:10 е получена информация от кметския наместник на село Маленово за мъж, с профил на мигрант, който се движи пешком по пътя сред село Маленово и Стралджа. Изпратен е екип, който е направил инспекция на въпросното лице.

В момента на осъществяване на инспекцията автомобилът, който се движи в противоположната посока, напуща пътното платно, макар сигнала, подаден от един от служителите на реда и удря втория служител на реда. Минава на сантиметри от първия служител на реда и проверяваното лице и удря другия чиновник, който отхвръква на към 15 метра след удара.

Водачът е на 44 години, не е престъпно проявен, има установени 3 нарушавания с актове - за неизползване на колан, за несключена наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и за ръководство на моторно транспортно средство, което не е минало механически обзор.

Загиналият служител на реда е на 31 години, с 5-годишен стаж, не е фамилен, живее с родителите си в Стралджа. Шофьорът е арестуван за 24 часа, чака се през днешния ден да му бъде повдигнато обвиняване с мярка за 72 часа и по-късно " задържане под стража ".

 

Обвинението ще бъде за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство в пияно положение, като това е първичната дефиниция на наказването, водачът може да получи до 15 години отнемане от независимост.

Няма спирачен път на мястото на произшествието, скоростта следва да бъде изяснена посредством автотехническа експертиза.

Случаят е станал на прав пътен сектор и видимостта не е била лимитирана.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР