Полицай от Второ РУП-Благоевград бе задържан днес при съвместна акция

...
Полицай от Второ РУП-Благоевград бе задържан днес при съвместна акция
Коментари Харесай

„Вътрешна сигурност” задържа полицай от Благоевград


Полицай от Второ РУП-Благоевград бе арестуван през днешния ден при взаимна акция на отдел „ Вътрешна сигурност ” към Министерство на вътрешните работи и Районна прокуратура, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Задържаният е квартален отговорник на регион от територията на Второ РУП-Благоевград.

„ Днес към 11:30 ч., при взаимна интервенция на Районна прокуратура – Благоевград и отдел „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи – гр. София, е бил арестуван полицейски контрольор П. Китанов. Това е станало в кабинета на Началника на 2 РПУ – Благоевград. Поводът за задържането му са дейности, осъществени от него в качеството на длъжностно лице ”, оповестиха от прокуратурата.

„ На 16.05.2016 година, в гр. Благоевград, в кръга на службата си, Китанов съставил докладна бележка по кореспонденция на ОД Министерство на вътрешните работи - Благоевград, в който удостоверил погрешни условия. В нея било посочено, че лицето М. К. не се намира на територията на България, а живее и работи в Гърция. Целта била този документ да бъде употребен като доказателство за тези условия пред органа по приходите.

Няколко дни по-рано – 9.05.2017 година, в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи било постъпило искане от органа по приходите за оказване на подпомагане за осъществяване на проверка на данъчно-задължено лице „ Д.П.И-Е. “ ООД, представлявано от М.К. Със съставянето на въпросния документ с погрешно наличие се целяло прекратяването на преписката и инспекцията, поискана според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

На 7.11.2017 година, в гр. Благоевград, П. Китанов, още веднъж в качеството му на длъжностно лице, спомогнал лицето А.Г. да остане ненаказано. С дейностите си, за които не се споразумял с А.Г., полицейският контрольор целял да бъде осуетено наказателно гонене против него. Същият бил направил няколко закононарушения - незаконно заличаване на непозната движимост, причиняване на телесна щета, закана с ликвидиране, непристойни дейности.

Към сегашния миг се организират разпити на всички полицейски чиновници, които са работили по разнообразни случаи взаимно с П. Китанов.

Предстоят разпити на жители, наранени от работата на арестувания полицейски контрольор. В рамките на 24 часа следва той да бъде притеглен в качеството му на обвинен и да му бъдат повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения по член 311 ал.1 Наказателен кодекс и по член 294 алинея 4 вр. ал.1 Наказателен кодекс ”, прецизират от държавното обвиняване.

След обяд през днешния ден в дома на Китанов в жк. „ Струмско ” бяха осъществени процесуално следствени дейности в наличието на обвинявания. Обискът завърши в 15.30 ч., а Китанов след обзор в МБАЛ-Благоевград бе отведен в следствения арест. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР