Полицай от Чикаго беше обвинен в участие в щурма на

...
Полицай от Чикаго беше обвинен в участие в щурма на
Коментари Харесай

Полицай с обвинение за участие в щурма на Капитолия

Полицай от Чикаго беше упрекнат в присъединяване в щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари и влизане в кабинета на сенатор, съобщи Асошиейтед прес.

29-годишният Каръл Куизиък беше задържан през вчерашния ден, като са му повдигнати обвинявания за пет наказуеми действия, в това число навлизане в охранявана постройка, нарушение на активността на държавни чиновници и непочтено държание на територията на Капитолия за попречване работата в Конгреса.

Прокуратурата твърди, че Куизиък е бил в тълпата, нахлула в кабинета на сенатора демократ от Орегон - Джеф Мъркли, а няколко дни по-рано бил в отпуск по болест и пътувал до столицата, с цел да участва на протест в поддръжка на тогавашния президент Доналд Тръмп. В известие до другар Куизиък написал, че отива да избавя страната и да „ види сметката на комунягите”.

Вчера Куизиък се яви във федерален съд в Чикаго. Неговият юрист сподели, че той е служител на реда от 2018 година

Полицейският шеф Дейвид Браун заяви, че Куизиък е бил лишен от пълномощия незабавно щом се схванало, че е взел участие в щурма. Браун посочи, че в случай че изказванията се потвърдят, това ще е „ изменничество към всичко, което отстояваме”.

„ Фактът, че чикагски служител на реда е упрекнат в нахлуване против американската народна власт ме отвращава”, сподели още Браун.

При щурма на Капитолия починаха петима души, а стотици бяха ранени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР