Полицай бе убит снощи при престрелка в района на Елхово,

...
Полицай бе убит снощи при престрелка в района на Елхово,
Коментари Харесай

Заради убийството на полицай! Отменят тържественото отбелязване на празника на полицията

Полицай бе погубен нощес при престрелка в региона на Елхово, покрай границата ни с Турция. Във връзка със случая се анулира формалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември.
Стрелбата сред незнайни причинители и пограничен патрул е станала в гориста околност към 20:35 ч в понеделник. Неизвестен стреля по наряд на „ Гранична полиция ” и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент.

В резултат на създадените изстрели служителят на „ Гранична полиция ” е умрял на място. За случая са известени турските гранични управляващи, като е направена среща на линията на държавната граница, за определяне и задържане на причинителя. Предполага се, че причинителят е на турска територия. Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти в региона. Полицейски сили цяла нощ са на мястото на случая, дошъл е и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Днес е Професионален празник на чиновниците в полицията. По предложение на Националния полицейски профсъюз през 1994 година църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е разгласен за празник на Националната полиция.

С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 година църковният празник св. Архангел Михаил е разгласен за Професионален празник на чиновниците от Национална работа „ Полиция “ на Министерство на вътрешните работи. Случаят в Елхово помрачи празника и напомня какъв брой тежка е работата на служителя на реда, чийто живот всекидневно е заплашен във войната с престъпността. Респект пред виновната им работа в интерес на обществото,реда и сигурността. Честит празник, български служители на реда!

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР