Полицаи задържаха 51-г. ромка Калинка Методиева по време на сватбата

...
Полицаи задържаха 51-г. ромка Калинка Методиева по време на сватбата
Коментари Харесай

Нов скандал с роми! На сватба лелята на булката задържана налетя срещу полицаи

Полицаи задържаха 51-г. ромка Калинка Методиева по време на сватбата на племенничката й в кв. „ Гиздова махала “ в Дупница. Високата музика по време на сватбата късно през нощта провокирала недоволството на жителите на жк „ Бистрица “, които подали сигнал в РУП – Дупница, написа Struma.bg.

Роднина на Калин Георгиев, притежател на строителна компания, правил женитба в събота. В квартала пристигнали петима служители на реда, които помолили сватбарите да понижат децибелите на музиката, само че се завихрил скандал сред чиновниците на реда и сватбарите, които се нахвърлили с обидни думи против униформените. Сред гостите имало млад мъж от Петрич, който оказал опозиция на служителите на реда, след намесата на тартора на ромите в квартала Калин Георгиев младежът отървал ареста. Полицаите упрекват ромите в непокорство, те пък упрекват служителите на реда в жестоко отношение.

Най-активна в свадата от страна на ромите е била лелята на булката, 51-г. Калинка Методиева, тя е закарана в РУП – Дупница, само че при наложителното освидетелстване в Спешен център, преди да бъде отведена в ареста, се оказало, че арестуваната има кардиологичен проблем, и е пусната на независимост.
Калин Георгиев, на който се слуша думата в ромския квартал и играе посредническа роля при спорове в ромската махала, съобщи по телефона: „ Винаги съм гледал да няма проблеми сред ромите от квартала и полицията. Но този път те прекалиха. Ритаха ни като кучета. Единият повтаряше: „ И тук ще стане като в Асеновград “.

Наистина музиката беше висока, само че можехме да се разберем по човешки, а не с обиди и ритници. Винаги е имало схващане сред ромите от кв. „ Гиздова махала” и българите в Дупница. Като има провинени роми, да си носят следствията от закона. Аз съм на този принцип “, безапелационен бе Калин Георгиев.
Често поданици от жк „ Бистрица “ подават сигнали в РУП – Дупница против ромите в квартала, че музиката кънти до късно през нощта, изключително когато вършат кръщенки, сватби и рождени дни, само че ромите се оправдават, че е подобен е манталитетът на етноса им. Българите пък упорстват за успокоение и желаят законите да се съблюдават от всички.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР