Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени, че

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени, че
Коментари Харесай

ГЕРБ притеснени, че спирането на Симеоновския лифт ще задръсти Витоша с коли


Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са обезпокоени, че ПП-ДБ-Спаси София са напът да задръстят с коли Витоша със прекъсването на Симеоновския въжен превоз.

Припомняме, че водачът на " Спаси София " Борис Бонев написа в профила си във " Facebook ", че Симеоновският кабинков въжен превоз стопира дефинитивно да работи и повече няма да бъде ремонтиран. " Днес притежателят разгласи, че Симеоновският въжен превоз публично повече няма да действа. Така, към тъжната орис на Княжевския и Драгалевския лифтове, се причисли и най-новият подобен, издигнат през 1983 година ", написа Бонев.

На брифинг заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев изясни, че кметът на София Васил Терзиев нищо не е направил за Симеоновския въжен превоз. Договорът за приватизация се подписва в осъществяване на решения на СОС през 2007 година, като в решението за приватизация няма нито един общински консултант от ГЕРБ. Договорът за приватизация е подписан за 25 година и до 2032 година Столична община може да упражнява надзор върху лифта. Столична община бездейства за Симеоновския въжен превоз, засегнат е Георгиев.

" Вярно, че за Политическа партия времето тече по-бързо, само че до 2032 Столична община има всички права да упражнява надзор, с цел да може Симеоновския въжен превоз да работи ", разяснява Георгиев, съгласно който столицата има Facebook кмет, а не действителен столичен кмет. По времето на ръководството на някогашния кмет Йорданка Фандъкова Симеоновският въжен превоз работил, като се намирали аварийни част и механически решения. Резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския въжен превоз, посочи Георги Георгиев.

Според него един от вероятните способи за решение на казуса е Столична община да скапе контракта за приватизация. ГЕРБ-СДС в СОС настоя да се освободи и заместник-кметът по правни въпроси в Столична община.

Георги Георгиев прикани кмета на София Васил Терзиев и ръководителя на СОС Цветомир Петров да не улесняват приватизатора със затварянето на Симеоновския въжен превоз. Задръстихте бул. " Витоша ", само че не задръствайте планината Витоша, прикани Георгиев.

Прошко Прошков добави, че в тази ситуация със Симеоновския въжен превоз е изненадващо, че кметът на София не подхваща дейности с изключение на обществени статуси. Промяната катастрофира на национално равнище, а на локално равнище е в цялостен блокаж! ПП-ДБ-Спаси София се пробват да пренесат хаоса, който предизвикаха на " Витошка " и на Витоша, безапелационен бе Прошков. Той прикани ПП-ДБ-СС да решат кой е водачът, кой е стюардесата и да стартират да карат самолета на страната.

Бившият претендент за кмет на София, а в този момент общински консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян уточни, че не е видял нищо, което да е свършено за Витоша след локалните избори насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР