Полицаи удряли безразборно посетители на заведение, след като в него

...
Полицаи удряли безразборно посетители на заведение, след като в него
Коментари Харесай

Десетки ранени и арестувани след протеста срещу БФС

Полицаи удряли безсистемно гости на заведение, откакто в него влезнали ентусиасти

Полицията се чака да излезе с повече информация след погрома в София, нощес. Бунтът на почитателите на агитки от страната трансформира улиците на София в полесражение, оповестява Българска национална телевизия.

Ситуацията ескалира до конфликти със силите на реда. Хвърчащи павета и камъни, подпалени коли и бомбички доведоха до десетки потърпевши и от страна на гневните почитатели, и от полицията.

Петима униформени чиновници са ранени.

Хората от заведение до Спортната палата се оплакаха от полицейски произвол. По думите им, откакто почитатели от улицата влезнали в него, служителите на реда, които ги последвали са удряли безсистемно всички гости. Използвали са и пикантен спрей.

От Столична дирекция на вътрешните работи са оповестили брифинг за през днешния ден в 08:00 часа. От там оповестиха, че към този момент са почнали дейности по издирването на отговорните за вандалските дейности, измежду тях почитатели на столични, пловдивски и варненски тимове. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. Иззето е огромно количество пиротехника, сигнални револвери, боксове, железни тръби и други неразрешени за носене на всеобщи събирания предмети.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР