Политологът Стойчо Стойчев коментира актуална та ситуация след проведените парламентарни

...
Политологът Стойчо Стойчев коментира актуална та ситуация след проведените парламентарни
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев: Правителството не е важно, а работещо мнозинство

Политологът Стойчо Стойчев разяснява настояща та обстановка след извършените парламентарни избори и какво може да се случи оттук насетне.

" Президентът в такива обстановки - при създаване на сложна коалиция, ролята му е тъкмо интензивно да взе участие, да организира съвещания, да посредничи сред партиите. Поне да седнат да изговорят общите неща, да ги лимитират в някакви рамки и да не се минава по конфликтни тематики. В днешната политика всичко е забавно и всичко можем да забележим. Не може цели да бъдат 22, 35 или 46. Ясно е, че би трябвало да се свършат едно-две неща най-много. Ако те съумеят неофициално да се договорят за това, което би трябвало да свършат, и всичко останало да не го пипат, евентуално бихме имали триумф при съставянето на работещо болшинство. Правителството не е значимо, а работещо болшинство. Министри ще има, министър председател ще има. Който и да е той, няма да е приоритет в такава обстановка, тъй като той няма да е водачът, който дефинира законодателната рамка и дневния ред на политическите сили ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ". 

Не считам, че в случай че ГЕРБ бъде разрушен и изчезне, или пък се раздроби на 5-6 партии сходно на ОДС, наложително ще стане нещо положително за тези, които го желаят. Само за информация ще кажа, че с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики мир в Европа май не беше реализиран ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР