Политологът Калоян Методиев коментира във Фейсбук темата с мигрантите, която

...
Политологът Калоян Методиев коментира във Фейсбук темата с мигрантите, която
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Запечатана граница е единственото решение за мигрантите

Политологът Калоян Методиев разяснява във Facebook тематиката с мигрантите, която се разисква и в Народното събрание. 
Ето какво написа той:
" Мигрантският въпрос у нас избухва с нова мощ, само че в неверна посока и с подправени функции на участниците. Имам претенцията да пиша и подлагам на критика по този въпрос, тъй като бях първият в страната, който изиска неотложен градеж на ограда по границата (2010 г.) и предвидих мигрантската рецесия (стотици публикации, изявленията, научни изявления, конференции, академични лекции). Тонова мръсотия се изляха от горната страна ми – неолиберали, крайни левосектанти, днешни депутати от ГЕРБ… Хора, които са по-зле като мислене от създателя на страната ни през VII век, който е знаел, че първата характерност на една страна е надзор над избрани граници. 
Стигна се до мигранската рецесия, протестите в Харманли, насилието, убити и починали служители на реда, задушени мигранти и така нататък Правителството на ГЕРБ и Патриотите (Атака, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ) направи нещо, което цинично наричаше ограда. А в действителност си беше една корупционна мрежа за украса. Ограда направиха гърците след нашата. Няколко пъти съм публикавал фотоси на тяхната (пускам и сега). При тях има нула сухопътни влизания годишно след построяването й.
У нас каналите не престават да действат на цялостни обороти. Онази вечер в новините интервюираха жена от Сирия. Преди две седмици (посред зима) тръгнала от Сирия бременна с няколко деца и мъжа си. И си споделя по какъв начин каналджиите я оставили пред джамията в София. Трябва да си глупак, с цел да не разбираш, че границата ни е единствено за тези, които се редим на опашки по КПП-тата. За нарушителите, каналджии, незаконни мигранти българска граница де факто няма. И това няма да се оправи с спомагателни щатове. Война ли ще водим на браздата? Малко ли са убитите граничари?  
Гледам, че в този момент същите, които сътвориха казуса, стачкуват пред мигрантските центрове. ГЕРБ, остатъчни и новоизлюпени патриоти, всякакви използвачи на обстановката се бутат на първия ред. Те сътвориха казуса – направиха бутафорна ограда, затваряха си очите за каналите, пускаха ги нагоре към Западна Европа с концепцията, че ще ни се размине.
Кой споделяше, че ни остава да боядисаме една постройка и сме в Шенген? Кой твърдеше, че дюнерът ни пази? Сега същите късат ризи по медиите и пред центровете против мигрантския проблем. Общински съветници и депутати от ГЕРБ,  дружно с сътрудниците им през годините през днешния ден стачкуват против петнадесетгодишния модел ГЕРБ в бранш „ Сигурност “! 
Проблем с незаконните мигранти има. И е тежък. И ще продължи, до момента в който не се затвори сухопътната граница като се продължи гръцката ограда до Черно море. В момента се стачкува против следствието, а не се търси унищожаване на повода. Като не затваряш границата продължаваш да пълниш страната и произвеждаш още от същото. 
Бременната сирийка, която е в София, е нагледното доказателство за разпадналата се страна. Половината, които стоят на предните места на митингите са измамници, които желаят да употребяват страстите на хората. Това е рискова и нечестна игра. 
Решенията са елементарни – запечатана граница с същинска ограда, което ще докара до нулев банкет, мигрантите единствено в центровете, биометрични регистрации и по родните места, с цел да аплайват за визи в консулствата ни. Няма друго избавление. Иначе с приближаването на изборите нещата ще ескалират. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР