Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ Струма“ при 16-ти

...
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ Струма“ при 16-ти
Коментари Харесай

АПИ укрепва рухнала подпорна стена на АМ „Струма“

Временно придвижването на тежкотоварни коли по Автомагистрала „ Струма “ при 16-ти км, в платното за София, се реализира в изпреварващата лента заради авариране на подпорна стена .

Обходният маршрут за леките коли е от пътен възел „ Даскалово “, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За облекчение на напредването по пътя София – Перник през Владая е проведено реверсивно придвижване , което ще остане и през нощта.

Тежкотоварните коли в посока София минават по Автомагистрала „ Струма “ при 16-ти км единствено в изпреварващата лента.

Укрепване, Снимка: Агенция „ Пътна инфраструктура “

АПИ предприе незабавни ограничения за възобновяване на придвижването и подсилване на оборудването при 16-ти км на автомагистралата.  Предполага се, че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са подхванати краткотрайни дейности по изкопаване на земните маси до статабилна основа . След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия сектор и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дългогодишен проект ще бъде предоставено правенето на механически план за възобновяване на отводняването и подсилване на стените в сектора при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в сегашния строителен сезон .

АПИ разгласи кои пътища ще са затворени по Великден

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР