Политологът и публицист Андрей Пионтковски каза дали руският президент Путин

...
Политологът и публицист Андрей Пионтковски каза дали руският президент Путин
Коментари Харесай

Путин осъзнава, че ако загуби Херсон, може да бъде убит

Политологът и журналист Андрей Пионтковски сподели дали съветският президент Путин ще разгласи военно състояние и дали ще употребява нуклеарно оръжие. Експертът счита, че в този момент диктаторът се пробва да отвлече вниманието на руснаците от неуспехите на армията си в Херсон. Пионтковски приказва за това в ефира на FREEДОМ.

„ Всичко е игра на думи. Властите на Путин могат да вършат всичко на всички места в Русия, с всеки човек, с всеки бизнес, с всяко едно дружество. Тоест какво още би трябвало за военното състояние? Всичко, което му би трябвало, по този начин наречените законодателни-псевдозаконодателни органи, той към този момент има. Не може да предприеме никакви нови стъпки. В чисто боен проект на него [Путин] безусловно не му останаха козове ", сподели военният специалист.

Според Пионтковски Путин вижда, че украинската войска превъзхожда съветската. Украинските бранители имат доста по-висока мотивация, оказва помощ и доставката на западно оръжие. На фона на всичко това диктаторът се опита да изплаши света с опцията да употребява нуклеарно оръжие. Въпреки това, както означи специалистът, Путин получи отговор на това, светът сподели какво ще се случи с диктатора, в случай че предприеме такава стъпка.

Сега съветският президент употребява последния си коз. Той желае да навреди на Украйна, като унищожи нейната инфраструктура. Руската федерация обаче чака сериозен боен отговор от Запада, означи Пионтковски. „ Винаги съм казвал, че той няма да употребява нуклеарно оръжие... Първо, тъй като е безсмислено и няма да донесе никакъв боен резултат. Да предположим, че на следващия ден той извърши извънредно военно закононарушение и унищожи някой украински град. Украйна няма да спре съпротивата си и Западът няма да спре да го поддържа, а противоположното. Второ, той не е страдалец, той желае да живее и в този момент знае, че ще бъде осъден напълно съответно за потребление на оръжие “, сподели още Пионтковски.

Той също по този начин означи, че потреблението на нуклеарно оръжие е доста комплицирана процедура, включваща дейностите на две дузини офицери. И надали всички те ще бъдат по едно и също време луди като Путин. И Путин схваща това.

" Да, той схваща, че стратегическата война е изгубена. Днес Херсон не може да бъде оставен да падне никога, тъй като тогава той може да бъде отхвърлен и погубен. Това е нещото, което той мисли в този момент и по тази причина се пробва да измисли всевъзможни фантастични осведомителни разновидности, като дезинформацията за мръсна бомба, с цел да упрекна украинците “, добави специалистът. Всичко това, отбелязва Пионтковски, е подготовка на публичното мнение в Руската федерация, с цел да смекчи тематиката за рухването на Херсон [обратно в украински ръце].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР