Политологът Даниел Смилов заяви, че има два варианта - ГЕРБ

...
Политологът Даниел Смилов заяви, че има два варианта - ГЕРБ
Коментари Харесай

Политолог: Или ГЕРБ да говори с БСП и ДПС, или нови избори

Политологът Даниел Смилов съобщи, че има два разновидността - ГЕРБ да приказва с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да образуват проект Б за сформиране на държавно управление. Другият вид са нови предварителни парламентарни избори, изясни Смилов.

Според него обаче не е ясно какво си мислят към момента Бойко Борисов и ГЕРБ, само че може би същинският проект са нови следващи избори. Той счита, че да се вършат мнения занапред за държавно управление с 4-годишен мандат е извънредно амбициозно. Страната няма потребност от избори, извънредно време е да има държавно управление като се поеме политическа отговорност. Особено тежка е отговорността за първите от изборите, посочи Смилов.

Той не чака да има разединение в ПП-ДБ, с което да се стигне до някакво сепаративно държавно управление. Смилов посочи, че в случай че ГЕРБ одобряват ръководство с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, още веднъж ще излязат нескрито опорките на политическите им съперници за корупционните схеми и срастването във властта. Политическият анализатор Нидал Алгафари добави, че страната е в доста тежък стопански колапс и на никой не му се поема отговорността да я ръководи. Затова Бойко Борисов желае всички дружно да бъдат виновни, а освен един да поеме виновността, сподели Алгафари.

Той уточни, че ПП-ДБ ще станат доста мощна и хубава съпротива, в случай че ГЕРБ направи коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Ако ГЕРБ създадат коалиция с Българска социалистическа партия, то те ще станат доста зависи от социалистите във властта. Най-добре е да отидем на нови предварителни парламентарни избори, посочи Алгафари. Той добави, че не връчването на мандатите за сформиране на държавно управление ще покаже излаз от политическата рецесия, а приемането на бюджета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР