Политиците пренебрегват опасността на войната и с изказванията си излагат

...
Политиците пренебрегват опасността на войната и с изказванията си излагат
Коментари Харесай

Президентът в полет: Румен Радев пилотира испански "Еврофайтер"


Политиците подценяват заплахата на войната и с изявленията си излагат на риск мира, съобщи президентът. Държавният глава е безапелационен - точно военните би трябвало са запазят мира и да създадат по този начин, че войната да не се разраства. Това бяха думите Румен Радев секунди откакто слезе от полет с изтребител „ Еврофайтър Тайфун 2 “. Този беше полет жест от кралското семейство.

Политиците подценяват опустошителния капацитет на войната в името на користни и партийни цели, сподели президентът.

„ Много от тези политици в никакъв случай не са рискували живота си, само че с ненаситност излагат на риск живота на другите. Мисията на професионалните военни през днешния ден е да не позволяваме тя да се разраства. Точно тук би трябвало да го създадем с професионализъм в името на сигурността. С ясното осъзнаване и доста трезва преценка за опустошителния капацитет на войната, която политици и демагози подценяват в името на партиен или алчен интерес “, сподели още президентът.

От Логистичния център за въоръжение и изследване на испанските Военновъздушни сили Румен Радев излетя за демонстрационен полет с модернизиран модел изтребител „ Еврофайтър “.

Капитан Рубен Моран беше вторият водач в кабината на президента.

„ Самолетът е приказен. Предоставя доста информация по време на самия полет, на база на която взимаме решения, а с президента направихме отличен полет из Испания “, съобщи кап. Рубен Моран.

Капитан Моран е част от 14-то авиокрило или екипажът на четирите „ Еврофайтъра “, които през февруари дойдоха в България. В базата им в Мадрид Радев връчи на екипажа Почетния знак на президента.


„ Благодаря на испанците, че се грижиха за мира в Европа “, сподели Румен Радев.

В Мадрид Румен Радев посети знаковия стадион " Сантяго Бернабеу " и се срещна с президента на кралския футболен клуб Реал Мадрид.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР