Политиците не бива никога, никога да всяват страх или омраза,

...
Политиците не бива никога, никога да всяват страх или омраза,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Политиците не бива да всяват омраза или страх, да се поучим от историята

Политиците не трябва в никакъв случай, в никакъв случай да всяват боязън или ненавист, а вместо това би трябвало да вдъхват вяра, съобщи довечера папа Франциск в самолета на връщане към Ватикана от Румъния, съобщи ДПА.

Той прикани европейците да преодолеят раздялите и границите в отговор на въпрос, заложен му съответно за италианския крайнодесен водач Матео Салвини, само че Светият отец посочи, че тези думи се отнасят за всички.

" Трябва да помогнем на политиците да са почтени, да не водят акции с подправени лозунги, с клюки и кавги, които всяват омразаи боязън. Това е ужасяващо, политиците не трябва в никакъв случай, в никакъв случай да всяват ненавист или боязън, а единствено да вдъхват вяра, тъй като ние би трябвало да водим тази страна към вярата, а не да всяваме боязън в нея ", сподели папа Франциск.

Европа не трябва да се поддава на скептицизма или на идеологиите, с цел да не се допусне връщане към разграничената и войнствена Европа от 1914 или от 30-те години на предишния век, продължи той. " Моля ви, дано да не се връщаме там, дано се поучим от историята ", сподели папата.

Той предизвести, че има заплаха Европейският съюз да изгуби своето въздействието и самата си същина като единен блок, в случай че неговите политически водачи не съживят фантазиите на бащите създатели на съюза, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР