Политици в руската Дума настояват титлата на Владимир Путин да

...
Политици в руската Дума настояват титлата на Владимир Путин да
Коментари Харесай

Руски депутати искат Путин да се титулува владетел, а не президент

Политици в съветската Дума упорстват купата на Владимир Путин да бъде изменена, заяви в. " Дейли мейл ". Представители на крайнодясната Либерално демократична партия (ЛДПР) на Русия оферират обръщението към президента да бъде " правител " ( " държател " на български).

Според ЛДПР купата президент е била основана от американците през 18-ти век и тя е непозната за съветския език дума. Те считат, че " правител " е по-подходяща за нравите на съветската страна макар автократичния си подтекст.
Предложението се случва на фона на огромни старания от страна на Кремъл, ориентирани към замяната на голям брой западни думи, артикули и марки поради наложените стопански наказания.

" Правител " има дълбока историческа връзка с Русия. Тя се свързва със семейство Романови, което ръководи страната в продължение на 304 години от 1613 година до 1917 година.

Думата президент е въведена едвам в края на Съюз на съветските социалистически републики с промените на Михаил Горбачов. Преди това в тоталитарната страна президентът е бил титулуван като ръководител на централният комитет на комунистическата партия или общоприет секретар.

ЛДПР държи 22 от 450-те места в Народното събрание. Тя е близка до Кремъл и се счита, че той я употребява, с цел да прокарва по-радикални законодателства.

Бивш водач на крайнодясната партия е неотдавна умрелият Владимир Жириновски. На погребението му участва самият Путин. Този факт демонстрира какъв брой близка с властта е въпросната политическа организация. Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова също е от партията на Жириновски.

На 22 декември 2021 година пред Думата Жириновски държа тирада, в която предсказа, че Руската инвазия в Украйна ще стартира на 22 февруари 2022 година Тя започва на 23 февруари същата година.

Това бе и последната тирада на Жириновски пред съветския парламент. Малко по-късно той се отдръпна от политическият живот на страната. Някой считат, че повода за това е самата тирада, която е раздразнила Кремъл, който е желал датата на нашествието да не се разкрива. Жириновски умря на 6 април 2022 година след тежко боледуване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР