Политици и световни лидери изказаха съболезнования по повод кончината на

...
Политици и световни лидери изказаха съболезнования по повод кончината на
Коментари Харесай

Политици и световни лидери скърбят след смъртта на Елизабет II

Политици и международни водачи изрекоха съболезнования във връзка кончината на кралица Елизабет II. Монархът умря на 96-годишна възраст.

От Белия дом обявиха, че " техните мисли " са с английското кралско семейство след кончината на кралица Елизабет Втора, както и с целия английски народ, съобщи говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер, представена от Франс прес.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш на собствен ред сподели, че се е възхищавал на английската кралица за " нейната доброта, достолепие и отдаденост, както и успокояващото ѝ наличие по време на десетилетия на огромни международни промени ".

Френският президент Еманюел Макрон посочи, че " Нейно величество кралица Елизабет Втора въплъщаваше непрекъснатостта и единството на английския народ повече от 70 години. Ще я помня като огромен другар на Франция, кралица, която покори сърцата на всички и ще остане вечно в историята на своята страна и този век. "

" С дълбока горест научихме за гибелта на Нейно Величество кралица Елизабет II. От името на народа изричаме откровени съболезнования на Кралското семейство, цялото Обединено кралство и Британската общественост за тази непоправима загуба. Нашите мисли и молебствия са с вас ", написа в Туитър президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо разяснява, че Елизабет Втора е имало непрекъснато наличие в живота в Канада, а нейната работа ще остане значима част от историята.

Бившият американски президент Бил Клинтън разгласи, че ръководството на кралицата е било вдъхновяващо.

„ Винаги ще бъдем признателни за добротата ѝ през годините, в това число и по време на визитите в Бъкингамския замък  през 1995 година и 2000 година “, добавя Клинтън.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че починалата английска кралица успяваше постоянно да покаже значимостта на трайните полезности в актуалния свят посредством своята отдаденост в работата.

Новоназначеният министър председател на Англия Лиз Тръс разгласи, че всички са съкрушени от новината, която съставлява потрес за нацията и останалия свят.

В свое писмо генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че Елизабет II е била образец за себеотдаденост.

С Мишел Обама сме признателни, че сме очевидци на водачеството на Елизабет II. Мислите ни са с нейното семейство и Обединеното кралство в този сложен миг, написа някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама.

Премиерите на Шотландия и Уелс също отдадоха респект на кралицата като изпратиха своите съболезнования на кралското семейство, написа BBC.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън написа в Туитър:

" Смъртта на Нейно Величество, кралица Елизабет, е надълбоко печален миг за Обединеното кралство, Британската общественост и света. Животът й беше изпълнен с изключителна отдаденост и работа. От името на народа на Шотландия, предавам най-дълбоките си съболезнования на краля и кралското семейство. " написа Никола Стърджън.

Премиерът на Уелс Марк Дрейкфорд сподели, че е " необикновено печален " да научи за гибелта на кралицата.

" Като нашия най-дълго управлявал монарх, тя твърдо отстояваше полезностите и традициите на Британската монархия. От името на народа на Уелс, изричам нашите най-дълбоки съболезнования на фамилията на Нейно Величество в този печален миг. ", написат Марк Дрейкфорд.

С публично изказване излезе клубът Манчестър Юнайтед, който има мач довечера на Олд Трафорд.

" Манчестър Юнайтед споделя скръбта на цялата нация след известието от Бъкингамския замък за кончината на Нейно Величество Кралицата. Клубът признава нейния голям принос към публичния живот, в това число спорта, както тук, в Обединеното кралство, в Британската общественост, по този начин и по света. "

Следвайки напътствията на ФА и УЕФА, мачът от Лига Европа на УЕФА довечера против Реал Сосиедад ще се организира по проект на Олд Трафорд.

Едноминутно безмълвие ще бъде непокътнато преди началото, което ще разреши на тимовете, формалните лица на мача и всички присъстващи да отдадат почитта си на Нейно Величество Кралицата. И двата тима ще носят черни ленти на ръкавите, а знамената на " Олд Трафорд " ще се веят на половина в символ на нашето най-голямо почитание ", излиза наяве от изказването.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР