Политици и експерти от България и Европа ще участват днес

...
Политици и експерти от България и Европа ще участват днес
Коментари Харесай

Политици и експерти от България и Европа обсъждат възможностите за успешен преход към нулеви нетни емисии


Политици и специалисти от България и Европа ще вземат участие през днешния ден в конференцията " Зеленият дневен ред: Нулевите чисти излъчвания като път за устойчивото бъдеще ", оповестиха уредниците от MOVE.BG - коалиция от неправителствени организации. Конференцията ще стартира в 10:30 ч. и ще се излъчва онлайн във Facebook и YouTube.

Програмата за събитието е разграничена в четири елементи. Конференцията ще бъде открита от Саша Безуханова, създател на MOVE.BG. Коментар по тематиката за зелена промяна в първата част ще направи и Цветан Кюланов, началник на Представителството на Европейската комисия в България.

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще направи особено послание във втората част, която е на тематика " Мисия Нулеви чисти излъчвания ". Неговата румънска сътрудник Барна Танчок също ще има изявление в този панел.

За нововъведенията като път към нулеви чисти излъчвания ще приказва Йонна Драке, заместител генерален-директор на Генерална дирекция " Научни проучвания и нововъведения " в Европейската комисия. По тематиката за решенията за справяне с провокациите присъединяване ще вземе Естер Асин, шеф на WWF-European Policy Office.

За енергийния преход за нулеви чисти емисии ще приказват евродепутатът Петър Витанов и Димитър Енчев, ръководещ сътрудник в Postscriptum Ventures.

Главният изпълнителен шеф на Българската фондова борса Маню Моравенов ще се включи в панела " ESG стандарти за нулеви чисти излъчвания ". Заместник-министърът на образованието и науката акад. Константин Хаджииванов ще дискутира в тематиката " Наука за нулеви чисти излъчвания ".

Накрая са планувани въпроси от публиката - ориентирани единствено към гостите от кръглата маса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР