Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на

...
Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на
Коментари Харесай

Зам.-министър: Работим за развитието и осигуряването на безопасността на морския транспорт

Политиките, които следваме са свързани освен с развиването на морския превоз, само че и с обезпечаването на неговата сигурност. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов в границите на конференцията "Перспективи за стратегическо развиване на Черноморския район ". Форумът се организира през днешния ден във Варна по случай отбелязването на Международния ден на Черно море.
По време на събитието заместник-министър Попов показа напредъка в морския бранш, от позиция на обезпечаването на гладко мореплаване в общия българо-румънски Черноморски район. Това стана допустимо откакто при започване на този месец беше подписано съглашение с Румънската морска администрация. 

"С документа се регламентира даването на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища. Изпълняват се и европейските условия за основаване на система на Общността за надзор на придвижването на корабите и за обмяна на информация ", означи заместник-министър Попов.

По Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ", в сегашния програмен интервал, сме възнамерявали надграждане и допълнение на функционалностите на осведомителната система за ръководство на трафика на плавателните съдове, добави още заместник-министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР