Политиката на Турция към мигрантския поток е контролиран процес. Нямам

...
Политиката на Турция към мигрантския поток е контролиран процес. Нямам
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Цел за Ердоган е да бъде посредник между Русия и Запада

Политиката на Турция към мигрантския поток е следен развой. Нямам никакво подозрение, че президентът Ердоган ще употребява тези лостове в районен проект и в отношението си с Европейски Съюз за приемане на спомагателни средства и отстояване на негови ползи. Това сподели дипломатът Димитър Гърдев в предаването „ Денят стартира в неделя " по Българска национална телевизия.

Той напомни, че идната година е изборна за Турция и Реджеп Ердоган ще употребява всички допустимо средства, с цел да получи повече заем на доверие и да вдигне равнището на комплицираното в икономическо отношение състояние на страната. Цел за Ердоган е да бъде медиатор сред Русия и Запада и да лавира сред двете страни. От там той чака да получи дивиденти.

„ От Русия - подчинение на зони на въздействие, разширение на енергийните планове сред страните, увеличение на стокообмена, а от Запада и Съединени американски щати - контролиране на напрегнатите връзки, които в един миг започнаха да дават по-голяма тежест на Гърция ", уточни Гърдев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР