Политиката е повече опаковка, отколкото съдържание. Новите партии предлагат точно

...
Политиката е повече опаковка, отколкото съдържание. Новите партии предлагат точно
Коментари Харесай

Наталия Киселова очаква да продължат бойните действия в парламента

Политиката е повече опаковка, в сравнение с наличие. Новите партии оферират тъкмо такива преживявания и през днешния ден по време на второто четене на плана за промени в Конституцията, се чака да има още обогатяване на арсенала на политическите дейности и изявления. Това очакване изрази преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова пред БТВ.

Тя подсети, че рецесията на политическото посланичество е още от 2016 година, когато имало старания да бъде взривен политическия модел с референдум.

Киселова уточни, че е запалил искра и пожарът скоро няма да може да бъде сподавен.

Тя разяснява и плана за промени в Конституцията в частта за правосъдната промяна. Киселова счита, че ще се отиде към прокуратура, уредена единствено на равнище закон - дали процесуални закони или Законът за правосъдната власт. Това значи, че всяко болшинство ще може да моделира прокуратурата , добави тя.

Наталия Киселова уточни, че има три противоречиви момента в Конституцията - пълномощията на основния прокурор, служебното държавно управление на президента , което не е направено по най-хубавия вероятен метод и инспекторатът на Висш съдебен съвет и по какъв начин инспекторите ще могат да ревизират прокурори и следователи.

Адвокат Велислав Величков от съобщи, че депутатите се държат като на футболен мач. Парламентът ще ръководи прокуратурата през Висшия правосъден съвет. Ако някъде се размества салдото на управляващите, то това е в прокурорският съвет , посочи Величков. Ако болшинството, което трансформира Конституцията, а в този момент разпредели регулаторите и избира прокурорската квота във Висшия правосъден съвет, нищо положително не ни чака, предизвести той.

Според него неприятното е, че новият. Кога ще се избере основния прокурор, запита Велислав Величков.
 И Славов: Новата Конституция е значима за държавното управление
И Славов: Новата Конституция е значима за държавното управление

Шефът на Върховен касационен съд не е подобаващ за длъжностен премиер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР