Политическият пиар и писател Нидал Алгафари коментира пред Faktor.bg турболентната

...
Политическият пиар и писател Нидал Алгафари коментира пред Faktor.bg турболентната
Коментари Харесай

Алгафари: Радев се скри, защото сам надроби попарата, Митрофанова мълчи, за да не изгуби най-близката държава до Русия, ПП реши, че знае всичко

Политическият пиар и публицист Нидал Алгафари разяснява пред Faktor.bg турболентната обстановка, в която страната ни попадна за следващ път рамките на година. Той изясни за какво Румен Радев и Елеонора Митрофанова се скриха, откакто единствено преди няколко седмици, преди оставката на кабинета, бяха първи съветници във вътрешната политика на страната. Според Алгафари един от огромните минуси на ръководещите и на опозицията е, че не се вслушват в пиарите си и в даден миг си мислят, че знаят всичко, макар недоразуменията, които от време на време им костват скъпо:

Радев се скри, тъй като самичък надроби обстановката, в която се намираме

Румен Радев осъзна най-сетне, че всичките тегоби, които се стекоха върху българския народ, са „ посредством “ на неговата интервенция по един или различен метод. Той беше индивидът, който излезе с юмрука, с цел да смъква законно определено държавно управление, сподели „ мутри вън “ и опита сякаш да сплоти протестиращите, а ги разедини дотам, че да не могат да се гледат един различен. Румен Радев конфигурира във властта хора, които нарушиха конституцията, с цел да направи по този начин, че на власт да дойдат „ политици “ без никакъв опит. За да станеш министър-председател би трябвало да минеш през някаква подчиненост на публичния и политическия живот. Всички приказват, че Бойко Борисов бил пожарникар. Той обаче е минал през йерархията на Министерство на вътрешните работи като основен секретар, беше и кмет на София. В момента виждаме едни момчета и девойки, които сигурно доста знаят, само че нямат опит. Оказа се огромна неточност да бъдат конфигурирани във властта. Сега Румен Радев осъзнава, че поради опитите му да изпъкне, е позволил неточности, поради които страната е в това състояние. Беше разумно той да потърси какъвто и да е вид, с цел да се скрие. Самият президент не желае да вземе към този момент властта в обстановка, която самичък си надроби. Румен Радев желае да остане в историята с нещо читаво в двата си мандата, защото в противоположен случай ще бъде „ записан “ като президента, който разедини нацията.

Митрофанова може единствено да седи и да мълчи, с цел да не изгуби най-близката страна до Русия

При Елеонора Митрофанова нещата стигнаха до един лимит. Русия искаше да натиска. Правилно или не вярно беше изгонена част от съветското разузнаване с всичките фамилии. Тя осъзна, че е тръгнала по доста сложен път, по който ще изгуби най-близката страна в Европейски Съюз до Москва. Хората започнаха да осъзнават, че се освобождават. Оттук нататък Елеонора Митрофанова може единствено да седи и да си мълчи и да си пази тайно останалите 40-50 души в разузнаването. Не съм осведомен с броя на българското посланичество в Русия, само че би трябвало да изпратим още 20-30 души, с цел да приказваме за взаимност. Не може една страна, с която нямаме нито културни, нито спортни или стопански връзки, да има подобен голям екип от хора. Казват, че имали готвачи и водачи. В България имаме кулинари, които могат да научат руснаците, които не се славят с кой знае каква кухня. Можем да им осигурим и водачи, и учители по съветски език, които го владеят доста по-добре от огромна част от руснаците. Това са нелепости. Става въпрос за хора, които желаеха по един или различен метод да изсмукват информация от България. Казваше се „ хайде, на екс “, по водка и по едно малко подаръче, с цел да се събират данни. В един миг Европейски Съюз и Съединени американски щати се осъзнаха, че руснаците са малко допълнително в страната ни.

Всички партии и президентът имаха изгода да излезе записът на Демократична България

Колкото и да са „ диверсионни “ хората към Бойко Борисов, в никакъв случай няма да си разрешат да изтъпанчят простотиите, които се изговориха по време на събранието на Демократична България. Думите, които бяха казани, са напълно заслуга на „ Да, България “. Да изключим камерите – Христо Иванов искаше да каже, че Слави Трифонов е мафиот и че Корнелия Нинова за нищо не става. Всичко се приказва пред неговата парламентарна група, до момента в който малко преди този момент е преговарял с другите обединения за ярко бъдеще. Това демонстрира двуличие. Разбира се, че няма по какъв начин да стане симпатизантите на Демократична България да се обединят с Българска социалистическа партия. И тук не е отговорен Бойко, а самите те, тъй като нелепостта не върви по жабите, а по хората. Простотията и нелепостта не са единствено заслуга на Бойко Борисов. От Демократична България се самоизложиха. На всички беше ясно, че нещата отиват към избори. Защо Борисов да е завъртял копчето? От Политическа партия вършат всичко допустимо, с цел да се отиде на предварителен избор. Слави Трифонов също има изгода сходен запис да излезе, с цел да се разбере какъв брой са лицемерни останалите. Да приемем, че и той не е направил записа. Да отидем към Движение за права и свободи. За тях също има смисъл да се показа за следващ път, че в обединението вземат участие лаладжии. Всички, в това число и от Демократична България имаха потребност от записа, с цел да покажат, че не са подвили опашка пред Българска социалистическа партия. Включително записът може да е изработен и от Румен Радев. Подобни диалози са водени и в Българска социалистическа партия против Бойко Борисов. Такива диалози се вършат, тъй като нямаме политически хайлайф, който да е обучаван и шлифован. За наше страдание, нямаме лордовете от Англия или политиците от Съединени американски щати, които са тръгнали от най-ниските равнища. При нас се събират от прът и въже. И магаре да сложиш, отново ще го изберат.

От Политическа партия помислиха, че знаят всичко и отсвириха пиарите

Пиарът е този, който би трябвало да направи мост сред политиците, хората и избрани компании. Ако някой има положителни хрумвания, той би трябвало да ги облече в една хубава опаковка, с цел да ги предложи на пазара. В дадени обстановки на пиарите им се постанова да измислят наличието, тъй като тези, за които работят, го нямат. Тогава става огромен проблем. В един миг обаче политиците, за които отговаряш, стопират да слушат, тъй като си споделят, че знаят всичко. Те са видели по какъв начин работи Диана Дамянова в „ Продължаваме промяната “ и за тях към този момент не е толкоз проблематично. В същото време огромна част от медиите стартира да се натиска за контакти със съответните водачи, които бръщолевят каквото си желаят. Не дават опция на пиарите да изследват какъв ще бъде резултатът върху хората, тъй като от време на време може и да сбъркаш. Така че не можем да търсим виновност в пиарите. Търсят ги спешно, когато закъсат или наближат избори.

Нинова от дълго време е в предизборна акция

Корнелия Нинова не е глупава жена. Тя е пресметлива, въпреки че от време на време не ѝ се получават на 100% нещата. Нинова е уверена от дълго време, че се отива към избори, откакто в сходна коалиция си приказват по файтонджийски метод. Тя стартира предизборната си акция още преди да падне държавното управление на Кирил Петков. Обръща се към своя електорат – с повдигане на пенсии, обществена политика, приказва за майките с децата и за обществено слабите. Корнелия Нинова преглътна личното си его и остави Георги Свиленски да получи мандата от президента. Всичко това обаче е част от предизборната ѝ акция. Бойко Борисов стартира с акцията доста по-рано, като обикаля цялата страна. По същия метод Кирил Петков и Асен Василев са в акция малко преди да падне държавното управление, тъй като виждаха накъде отиват нещата. Те предложиха проект, само че не го направиха, когато имаха болшинство. Всички са в акция и се пробват през държавните благоприятни условия да се възползват оптимално.

Костадинов пробва да не допусне Стефан Янев, с цел да бъде единственият състезател на страната на Русия

Не имам вяра на социологическите изследвания, тъй като са доста моментни. След 2 часа резултатите могат да бъдат доста разнообразни. Това, което прави Костадин Костадинов с „ Възраждане “, си е негова ниша. Той съумя да изрита от терена „ Атака “, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Включително се пробва да не допусне Стефан Янев да не отнеме нещо от гласовете му, с цел да бъде единственият, който е застанал на страната на Русия. Костадин Костадинов се пробва по едно и също време хората, които са дейни в политическия живот дружно с тези, които са против еврото, Европейски Съюз и НАТО. Той върви доста вярно по своята си ниша и считам, че ще направи резултат, който ще изненада всички.

При Движение за права и свободи изненади няма да има

Движение за права и свободи има своите константни величини, от които мъчно може да бъде мръдната. Там има мощна организация, само че няма докара още веднъж до огромен брой гласове. Много мъчно ще бъдат уверени гласоподавателите в Турия. От Движение за права и свободи ще си реализиран своя, почти, порядъчен резултат, само че изненади няма да се стигне.

В ГЕРБ пробват да наложат младежи, само че направиха неточност с връщането на мандата

ГЕРБ има нещо по-различно от другите. Опитва се, въпреки и постепенно, да вкара младежи в политиката. През последните няколко месеца обаче партията направи няколко неправилни хода. ГЕРБ не трябваше да връща мандата по този метод. Беше ясно, че парламентарната група не може да събере нужния брой гласове за сформиране на държавно управление. Трябваше обаче да извадят предложение за кабинет, в което да има 3-4 имена от академичната общественост, за които всички да кажем „ Уау “. Преди обаче да предложат този вид, Бойко Борисов можеше да приказва с всички – с Българска социалистическа партия, със Слави, с Движение за права и свободи, с „ Възраждане “ и с Демократична България. Така можеше да покаже, че е обединител и да опита да преглътне личното си его и обидата от ареста. Дори и да не беше съставил държавно управление с министри от останалите партии, щеше да покаже, че е политик с различен образ, който сплотява, а не разединява. Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент беше следващата неточност. Тя беше извадена извънредно късно и нямаше време да се оправят доста неща към метода, по който изглеждаше, държанието му и речите. Грешката е, че в последния миг решаваш „ да извадиш някого “. Избираш човек година преди този момент и му правиш прилична акция. Със сигурност Бойко Борисов слуша пиарите си и те му дават много скъпи препоръки от време на време, само че позволяват и неточности, когато решат, че са повече от това, което са.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР