Политическите сътресения в България привличат вниманието на международните медии. Дали

...
Политическите сътресения в България привличат вниманието на международните медии. Дали
Коментари Харесай

Международните медии се питат- ще падне ли кабинетът Петков?

Политическите разтърсвания в България притеглят вниманието на интернационалните медии. Дали ветото за Северна Македония няма да събори държавното управление на реформатора Кирил Петков? Ето цитати от международните медии, събрани от " Дойче веле ".

Агенция Франс Прес написа, че импортираният от ГЕРБ избор на
съмнение против държавното управление може да се окаже първият
сполучлив в демократичната история на страната. Агенцията
оповестява, че Слави Трифонов е решил да изтегли своите
министри от съдружното държавно управление заради различия, свързани с бюджета и с отношението към прилежаща Северна Македония.

А огромният ежедневник „ Зюддойче Цайтунг “ разгласява публикация от Катрин Калвайт, в чието подзаглавие четем: „ България спори за еврочленството на Северна Македония. Дали това ще събори държавното управление? “ Много оспорвана тематика в България.

Авторката напомня за скорошната аудиенция на немския
канцлер Олаф Шолц и за настойчивите му апели към София да вдигне ветото. Тя написа още, че спирачката за Скопие е била ударена от предходното държавно управление на Бойко Борисов и разяснява това решение по този начин: „ Борисов, който слезе от власт и беше заменен от четворна коалиция под управлението на реформатора Кирил Петков, гледаше най-много да събере вътрешнополитически точки.

Но културната самостоятелност на Северна Македония си остана и след него противоречива тематика, с която отлично можеше да се води пропагандна политика. Тя е прицелена към националистическия сегмент от обществото и към клиентелата на две от партиите в обединението: симпатизиращите на Русия социалисти и Има Такъв Народ на популиста и шоумен Слави Трифонов. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР