Политически трус след изгонването на 70 руски дипломати от България.

...
Политически трус след изгонването на 70 руски дипломати от България.
Коментари Харесай

Парламентът изслуша Кирил Петков, който опита да убеди депутатите, че бил прав

Политически трус след изгонването на 70 съветски дипломати от България. Стигна се до нов раздор сред ръководещите и до изключително чуване довечера на премиера в оставка Кирил Петков.

Близо 3 часа продължи закритото съвещание на Народното събрание, където беше изслушан Кирил Петков дружно със шефове на служби по тематиката с дипломатите. Той се опита да убеди депутатите, че отзоваването на съветските дипломати е дълъг развой, в който са взели участие службите.

" По време на чуването чухме всички служби. Ясно стана, че това е един дълъг развой, който е почнал още през март ", съобщи Петков.

Той добави, че се е изяснила ролята му в решението:

„ Много ясно беше докладвано, че аз, като министър-председател, съм оглавявал Съвета за сигурност, само че действително обособените отчети, има 3 отчета на ДАНС, има отчет от Министерство на външните работи, който е призован на база на междуведомствена група. Има оперативно съвещание на Министерски съвет, където това е дискутирано. Има един доста дълъг развой, който се е случвал и който приключи с това Министерство на външните работи да направи отзоваването във вчерашния ден “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР