Политическата ситуация може да се нормализира, ако има неутрална прокуратура

...
Политическата ситуация може да се нормализира, ако има неутрална прокуратура
Коментари Харесай

Христо Иванов: Решението на политическата криза е неутрална прокуратура и независим съд

Политическата обстановка може да се възстановява, в случай че има неутрална прокуратура и самостоятелен съд. Това сподели Христо Иванов от Демократична България в декларация за 48-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". 

Той повдигна тематиката за обстановката в Украйна. " Агресията на Путин против Украйна е опит за пренаписване на разпоредбите. Неслучайно в навечерието на тази експанзия ние получихме послание от съветското държавно управление за преразглеждане на интернационалната сигурност, тъй като Москва по този начин желае. Ние не можем да си затваряме очите за тази война ", сподели той. 

По думите му замитането на войната и наричането с други наименования и да се смята, че България може да е като Северна Корея неутрална на Балканите, е несериозно. " Трябва да се обединим към това, че България би трябвало да сложи тази политика в границите на съюзите, на които принадлежим и да имаме интензивно участие в тези съюзи. А не да се опитваме да водим политика на неутралитет, смятайки, че световната спазъм ще ни подмине ", означи съпредседателят на Демократична България. 

Той обръна внимание, че другият фундаментален проблем е политическата рецесия. " След поредна вълна на големи всеобщи митинги, България не може да образува трайно ръководство месеци наред. Служебният кабинет наподобява като ново предписание, което се обрисува. Всякакви институции у нас са отвън своите мандати и политическата система не може да ги презареди. Според нас фундаменталната причина, заради която партиите не могат да образуват държавно управление, не е просто незрялост и персонални връзки. Нека не си затваряме очите за това, че фундаменталната причина е казусът с корупцията ", безапелационен е Христо Иванов.

" Ние, без да реформираме правораздаването и да използван цялостна стратегия за битката с корупцията няма да можем да решим политическата рецесия, просто тъй като всеки сговор, подписан без значение от този проблем, ще бъде непризнат от жителите ", добави Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР