Политическата ситуация е достатъчно сложна и тя изисква много внимателен

...
Политическата ситуация е достатъчно сложна и тя изисква много внимателен
Коментари Харесай

Президентът Радев няма да бърза с връчването на първия мандат

Политическата обстановка е задоволително комплицирана и тя изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в " София тех парк ".

Държавният глава взе участие в формалната гала по подписването на декларация, с която България ще се причисли към Европейския алианс за акумулатори.

За разлика от предходните, 49-ото Народно заседание не може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони, даже да няма държавно управление, означи президентът. Заради това президентът е свикал консултациите с парламентарните групи незабавно след конституирането на Народното събрание, изясни той.

„ За да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление, за приемане на бюджет и на предпочитаните закони за страната и най-много да имаме повече изясненост за нужната времева рамка за тези процеси “, разяснява Радев.
Държавният глава благодари на партиите за тяхната диалогичност и признание по време на извършените съвещания и изразената позиция от множеството от тях, че в случай че бъдат следвани стандартите на конституционната процедура за мандатите и не бъде формирано постоянно държавно управление – политическите обединения в Народното събрание няма да имат време да одобряват бюджета и значимите закони.

„ А и ще опропастим постигнатия дипломатически пробив последните месеци за приемането ни в Шенген още тази година “, добави той.
Според него Народното събрание има потребност от време, с цел да може да одобри най-малко най-важните закони.

„ Силно се надявам, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на българските жители и европейската интеграция на нашата страна “, съобщи президентът.
По думите му доста значимо ще бъде накъде ще тръгнат политическите сили тези дни. „ Това ще бъде знакът. Това, което потеглиха да вършат – повече диалогичност, търсене на общите пресечни точки и цели в името на България “, разяснява той. „ Важно е времето на връчване на мандата. По-важно е тяхната зрялост и отговорност, която желая да проличи още тези дни “, сподели Румен Радев и добави, че всеки ден е скъп.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР