Полезни употреби на зехтина за дома и в градината Вероятно

...
Полезни употреби на зехтина за дома и в градината Вероятно
Коментари Харесай

Полезни употреби на зехтина: използвайте го в следните случаи

Полезни използва на зехтина за дома и в градината

Вероятно сте чували за многото способи за потребление на зехтина във вашата кухня. Но опциите му не свършват дотук. Предлагаме ви няколко блестящи хрумвания и потребни използва на зехтина отвън кухнята.

При къртица в градината – няколко капки
Ако този под земята пасажер ви прави проблеми в градината, можете елементарно да го изгоните от парцела си със зехтин. Усеща аромата му от разстояние и, защото, въобще не понася мириризмата му, прогонването му става доста елементарно. Нанесете малко зехтин върху остаряла забрадка и напъхайте кърпата в дупката му. Това ще бъде явен сигнал за къртицата, че не е добре пристигнала в градината. Може да повторите процедурата и на идващия ден, не забравяйте, че къртицата е потребно творение и този способ не я убива, а просто ще я прогони.

Предпазва от наслойка
От време на време е добре да обработите работните принадлежности срещу наслойка. Нанесете малко зехтин върху почистената повърхнина и намажете най-много на местата, където ръждата към този момент се е посочила. Това освен ще удължи живота на вашите принадлежности, само че и ще им придаде прелестен искра.

При болки в ушите
Ако имате болежка в ушите, загрейте малко количество зехтин (уверете се, че не е прекомерно горещ). Легнете встрани върху здравото си ухо и капнете 3-4 капки в болното ухо. Можете да накиснете памучен тампон в маслото и да го поставите в ухото. Зехтинът оказва помощ за лекуване на инфекцията и облекчение на болката.

Лесно отстранете ушната тиня
Редовно капвайте няколко капки чист зехтин във всяко ухо. Това предотвратява образуването на ушна тиня.

Премахва дъвката от разнообразни повърхности
Ако откриете дъвка, залепнала върху подметката на обувката, не се отчайвайте. Нанесете малко зехтин върху хартиена салфетка и отстранете дъвката.

Зехтинът оказва помощ и при залепнала дъвка в косата. Оставете за 5-10 минути и по-късно деликатно издърпайте дъвката от косата.

Зехтинът съживява мебелите и им придава несравним искра
Зехтинът може да направи чудеса с вашите мебели. Особено, в случай че са по-стари или износени. Освен това, чудесно се оправя с миризми и нежелани жители в шкафовете. Смесете четвърт чаша зехтин с лимонен сок или оцет в съответствие 2: 1 и намажете мебелите в жилището си с тази примес. В допълнение към красивия искра, този способ ще помогне за умелото скриване на дребни драскотини или ожулвания върху дървените повърхности.

Почиства первазите на прозорците
Ако имате каменни первази на прозореца, те би трябвало да се почистват усърдно понякога. Зехтинът ще ви помогне за това. Изсипете малко количество върху перваза на прозореца и го разстелете усърдно върху повърхността. Первазите освен ще блестят красиво, само че ще бъдат доста по-дълго в безупречно положение, ще устоят на дъждовните капки и освен.

Батерията ще бъде като нова
Нанесете малко зехтин върху повърхността на батерията и полирайте с мека забрадка. Зехтинът освен прибавя хубав искра, който устоя по-дълго, в сравнение с при потребление на химикали от магазина, само че също по този начин защищава повърхността на батерията от варовик и други отлагания. Резултатът е просто замайващ!

Зехтинът е най-хубавото масажно масло
Ако обичате разтривки, зехтинът е най-хубавото средство. Вместо скъпи масажни масла, смесете зехтин с няколко капки етерично масло. Зехтинът освен хидратира, успокоява и лекува кожата, само че в композиция с целеустремен масаж може съвършено да облекчи напрежението и да отпусне тялото.

Премахва листните въшки
Ако листните въшки са нападнали вашите растения, не е нужно да се борите с тях със скъпи химикали. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите зехтин с капка почистващ препарат, изсипете сместа в спрей бутилка и напръскайте инфектираните растения. Благодарение на този елементарен способ за дълго време ще се отървете от листните въшки.

Ръцете ви са изцапани с багра?
Не е проблем! Ако ръцете ви са нечисти с багра или други упорити замърсявания, използвайте зехтин за премахването им. Смесете зехтина с малко сол или захар. Разтъркайте усърдно ръцете си и вижте какъв брой елементарно е да премахнете всички замърсявания.

Ще помогне при заклещен цип
Ако имате проблем с цип, който от време на време не се движи, вземете съчка за уши и я потопете в зехтин. Смажете обособените зъби и лидера със зехтин, оставете да подейства известно време и по-късно постепенно издърпайте. Ципът би трябвало да работи добре.

Полиране на обувки и кожени аксесоари
Вместо да купувате лак за обувки, дайте на зехтина късмет да подейства. Именно, зехтинът ще придаде на обувките ви искра. Без потреблението на химикали, можете да обработвате и полирате освен обувки, само че и чанти и други кожени произведения.

Лекува раздразнената кожа
Зехтинът е скъп асистент в региона на хубостта и естествено хубавичко кожа. Той бързо може да успокои и подхрани раздразнената кожа. Употребата му се оказа отлична, да вземем за пример незабавно след бръснене, когато кожата е раздразнена.

Ако имате суха коса, зехтинът ще ви помогне. Нанесете няколко капки зехтин върху ръцете си и деликатно масажирайте в скалпа. След това срешете косата и оставете маслото да работи към 1 час. След това измийте обикновено с шампоан. За още по-добри резултати се предлага маска, приготвена със зехтин и жълтък.

Нежно отстранява даже най-издръжливия грим
Нанесете малко зехтин върху памучен тампон и нанесете по същия метод като класическите препарати за премахване на грим. Кожата ви ще бъде чиста, хидратирана и подхранена. Като опция, можете първо да намажете зехтина върху кожата на лицето си и по-късно да го избършете с чист тампон. Ако ви тормози характерния мирис на това масло, можете да го замените с кокосово масло.

Вижте още: Усукване на листата на доматите. Ето какво да извършите

Тези потребни използва на зехтина ще улеснят живота ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР