Пол Манафорт Бившият ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп

...
Пол Манафорт Бившият ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Близък помощник на Тръмп в предизборната кампания се опитвал да влияе на свидетели


Пол Манафорт

Бившият началник на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт, на който бяха повдигнати обвинявания от специфичния прокурор Робърт Мълър, се е опитал да влияе на евентуални очевидци, съобщи Мълър на правосъдно съвещание в понеделник, съобщи Ройтерс.

Прокурорът, който проверява евентуален сговор сред предизборния екип на Тръмп и Русия, изиска от съдията докладчик в окръжния съд на Окръг Колумбия да анулира или промени мярката за неотклонение на Манафорт, с която го освободи от предварителния арест до началото на делото против него.

Манафорт получи мярка за неотклонение " домакински арест " откакто през октомври му бяха повдигнати обвинявания.

Мълър внесе голям брой обвинявания против Манафорт във федерални съдилища във Вирджиния и Вашингтон, окръг Колумбия, които включват от пране на пари и липса на негова регистрация като задграничен сътрудник до банкови и данъчни измами. Манафорт не се признава за отговорен.

Специалният сътрудник на ФБР Брок Доумин съобщи в декларация, импортирана с настояването на Мълър, че през февруари Манафорт се е опитвал да се обажда, да написа текстови известия и да изпраща криптирани писма на двама души от " Хапсбърг груп " - компания, с която работил, с цел да разпространява ползите на Украйна.

ФБР е документирало показания на двамата души, както и телефонни разпечатки и документи, открити при претърсването на акаунта на Манафорт във виртуалното пространство за запазване на данни на " Епъл " - " Айклауд ". То посочило, че някогашният асистент на Тръмп е опитвал да поддържа връзка до момента в който е бил освободен под гаранция, заяви Доумин.

Комуникацията му целяла да повлияе върху показанията на двамата и да бъдат укрити доказателства.

Манафорт е най-високопоставеният член на предизборния екип на Тръмп, който е с повдигнати обвинявания, въпреки че те не са свързани с активността му като асистент на тогавашния кандидат-президент.

Прокурор Мълър изисква арбитър Ейми Бърман Джаксън " неотложно " да насрочи правосъдно съвещание, на което да бъде решено каква мярка за неотклонение да бъде взета по отношение на Манафорт, което може да докара до изпращането му зад решетките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР