Пол Крейг Робъртс, помощник-министър в администрацията на Роналд Рейгън:САЩ възнамеряват

...
Пол Крейг Робъртс, помощник-министър в администрацията на Роналд Рейгън:САЩ възнамеряват
Коментари Харесай

Възкресява се призракът на ядрения Армагедон

Пол Крейг Робъртс, помощник-министър в администрацията на Роналд Рейгън:
Съединени американски щати имат намерение да влязат в борба с Русия, написа в публикация на персоналния си уебсайт някогашният помощник-министър в администрацията на Рейгън Пол Крейг Робъртс. Според него Западът е на ръба на пропастта и в случай че не бъде спрян, новата международна война е неизбежна.
Съединените щати и Израел се оказаха в изолираност като двете най-опасни страни в света. Подчинявайки се на диктата на външната политика на Вашингтон, марионетните държавни управления на Европа се оказаха в обстановка, в която са презирани от личните си жители.
Преди година, изказвайки се пред Федералното заседание на страната, президентът Путин даде следната характерност на Запада: " Също толкоз нахално и двулично те се държаха, разрушавайки Югославия, Ирак, Либия, Сирия. От този срам те в никакъв случай няма да се изчистят. Понятията за чест, доверие, честност не са за тях. През дългите епохи на колониализъм, диктат и надмощие те са привикнали да им се разрешава всичко, привикнали са да не зачитат целия свят. Оказва се, че също надменно и по властнически те се отнасят и към народите на личните си страни - тях също цинично излъгаха или лъжеха с басни за търсене на мир, за придържане към резолюциите за Донбас на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Западните елити се трансфораха в знак на тотална безпринципна неистина. "

Възкресява се призракът на нуклеарния Армагедон

На съветските политици и публицисти им трябваше много време, с цел да се разделят със личните си илюзии, че след кончината на комунизма интернационалната общественост се управлява от нови съгласувани правила. Много интелектуалци и публицисти идеализираха Съединени американски щати, заради което Москва не можеше да разбере същинските планове на Вашингтон във връзка с нея. С какво друго може да се изясни неподготвеността на Кремъл, когато Съединените щати смъкнаха определеното украинско държавно управление, а сред Грузия и Южна Осетия стартира боен спор?
Сега Путин разбра какъв брой съществени са следствията от лъжливите очаквания за почтени и обективни връзки със Съединени американски щати и Европейски Съюз. Ако деградацията на Запада не го докара до цялостен провал, войната е неизбежна. Американците и европейците не могат да повлияят на своите държавни управления, които обслужват ползите и проектите на финансовите магнати. Сега, когато Западът образно показва на всички, че е кадърен да взе участие в геноцид, даже и най-прозападните руснаци ще се постараят да стоят настрани от машинациите на Вашингтон.
Западът изцяло унищожи доверието, което бе създавано през руската ера. Сега над целия свят е надвиснала опасността от нуклеарен Армагедон. Пред лицето на такова предизвикателство всички други рискове отстъпват на втори проект.
Китай усилва нуклеарния си боеприпас

Китайският нуклеарен боеприпас се състои от 500 бойни глави, твърди проучване на специалисти, оповестено в Bulletin of the Atomic Scientists. Китай е създал към 440 нуклеарни глави - за балистични ракети с наземно и морско базиране, както и за бомбардировачи. Пекин продължава градежа на три нови шахтови площадки за междуконтинентални балистични ракети (МБР) с твърдо гориво, уголемява построяването на силози за междуконтиненталните балистични ракети DF-5 с течно гориво и създава нови разновидности на МБР.
Във военноморската сфера Китай въоръжава подводниците си " Type 094 " (на снимката) с балистични ракети с по-голям обхват. Пекин тества и балистична ракета с въздушно изстрелване, която може да е с нуклеарен заряд.
Сега китайската войска разполага с 216 ракети със междинен обхват, 134 междуконтинентални балистични ракети, 72 балистични ракети в подводници и 20 стратегически бомбардировача, способни да носят 438 нуклеарни боеприпаса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР