Покупката на С-400 е придобила политическо, военно и икономическо измерение.

...
Покупката на С-400 е придобила политическо, военно и икономическо измерение.
Коментари Харесай

Анкара: Процесът по внедряване на С-400 върви по план

Покупката на С-400 е придобила политическо, военно и икономическо измерение. Това съобщи турският мистър на защитата Хулуси Акар. 
Припомняме, че Съединени американски щати публично отстраниха Турция от взаимната ударна бойна стратегия F-35 през юли 2019 година поради решението на Анкара да закупи модерната съветска система за противовъздушна защита.
Акар сподели още, че общо 20 610 чиновници са били уволнени от турската войска след несполучливия опит за прелом през 2016 година, проведен от организацията ФЕТО. 
 Ердоган: Санкциите на Европейски Съюз няма да повлияят на Турция Ердоган: Санкциите на Европейски Съюз няма да повлияят на Турция
Санкциите на Европейския съюз против Турция няма да имат съществено влияние върху страната. Това сподели турският президент Тайип Ердоган...
Акар разкритикува и позицията на Гърция по въпроса за Източното Средиземноморие. 
Знаете, Турция, която има най-дългата континентална брегова линия в, отхвърля претенциите за морски граници на Гърция и гръцко-кипърската администрация и акцентира, че тези несъразмерни искания нарушават суверенните права както на Турция, по този начин и на кипърските турци.
През последните месеци Анкара изпрати няколко проучвателен кораба, с цел да изследва енергийните запаси в Източното Средиземноморие, отстоявайки своите права в района, както и тези на турската република Северен Кипър.
Турските водачи неведнъж акцентират, че Анкара е за разрешаването на всички нерешени проблеми в района посредством интернационално право, добросъседски връзки, разговор и договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР