Покрай Великденските празници и пътуването на много хора извън страната

...
Покрай Великденските празници и пътуването на много хора извън страната
Коментари Харесай

Здравен инспектор №1: Нова епидемия ни чака след Великден

Покрай Великденските празници и пътуването на доста хора отвън страната е допустимо още веднъж да има регистрирани случаи на морбили. Това сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в „ Сутрешен блок “ по Българска национална телевизия.

На въпрос във връзка, че България е станала страната на шесто място в Европа по заболеваемост, здравният контрольор разяснява, че се е стигнало до там, тъй като не са били ваксинирани тези, които е трябвало. „ Ако имахме една плътна стена от имунни лица, в тази ситуация деца най-често, то колкото и пъти да внесем вируса, а ние го внасяхме неведнъж от доста страни, като последните случаи са от Македония, само че имаме импорт и от Англия, Италия и Румъния, то щяха да се лимитират, както предходната година до 2 - 3 на обособени места, 10 - 13 общо за страната “, съобщи доктор Ангел Кунчев.

По думите му явно в България е имало и тези така наречен „ неимунни джобове “ от лица, които са разпръснати на разнообразни места и които са най-благоприятната почва за развиване на такава зараза. Той означи, че около Великденските празници и пътуването на множеството хора отвън страната е допустимо още веднъж да има регистрирани с морбили.

„ И да не пътуват нашите хора, задоволително мощна е туристическата промишленост, която докарва хора. Най-голям брой случаи сега в европейски мащаб има в Украйна, в Македония, в Италия и във Франция. Именно за това постоянно е вероятен подобен импорт. Не е въпросът дали някой ще го внесе, няма по какъв начин да спрем живота и придвижването на хората, значимото е вирусът да не откри лица, които да разболее “, уточни Кунчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР