Поклонници от близо и далеч се събират на 5 август

...
Поклонници от близо и далеч се събират на 5 август
Коментари Харесай

На 5 август!  Поклонници от близо и далеч се събират на гроба на Ванга за 27 години от смъртта и

Поклонници от близо и надалеч се събират на 5 август на гроба на Ванга в Рупите, с цел да си напомнят за нея и да помълчат. Поводът е 27 години от кончината на пророчицата, които се навършват на 11 август. И както е по по християнския канон, службата е в съботата преди този момент.

Церемония
Иван Драмов, ръководител на фондацията на Ванга, сподели пред „ Телеграф “: „ Ще е, както се поставя, християнска църковна гала. Почитаме я на гроба и никакви други дейности не подхващаме. Раздаваме каквото се поставя за господ да я елементарни. Не върви да вършим шумотевици. Правим тази гала с разпределяне, с пеене на попа на гроба. Спомняме си за нея там, само че най-много ще е тишина. Мълчание на гроба. На самия гроб. Нищо друго не вършим в музея, за картините, имаме стаи, икони... “ Добави: „ Хората идват, поставят цветя, прекръстват се и нищо повече. Ванга беше доста добра християнка и беше стожер на християнството, няма две отзиви за това “.,пише телеграф

Грехове
На 14 октомври е храмовият празник, тогава се плануват по-големи и тържествени събития. Иван Драмов сподели още: „ Завещанието й към този момент се е изпълнило. Всички инструкции, които е давала приживе, са изпълнени. Поддържаме храма, целия сграден фонд, както тя е споделила, постоянно да бъде зелено и с цветя. Това е една от линиите на фондацията. В топло, студено време - би трябвало да е безшумно и умерено. Както неведнъж е казвала, всеки самичък да може да реши личните си грехове “.


А на самия гроб на Ванга всеки ден има поклонници, които отиват там да се помолят негласно, да оставят цветя. Убедени са, че тя им оказва помощ и от отвъдното.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР