Показваме с реални действия готовност за работа с всички региони,

...
Показваме с реални действия готовност за работа с всички региони,
Коментари Харесай

Зарица пред трупани проблеми в туризма

Показваме с действителни дейности подготвеност за работа с всички райони, общини и с професионални общности за решаването на дълго трупани проблеми в бранша. Туризмът би трябвало да не е единствено една витрина, а визитна картичка на България, за качествата, преимуществата и опциите на страната ни. Като институция, заставаме паралелно с всеки, който основава нови условия, нови услуги, нови решения, с цел да излезем от клопката на междинното качество, междинните резултати и междинните приходи. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на съвещанието на Националния съвет по туризъм в София.

„ Всички знаем, че с цел да реализираме резултати, са ни нужни ясна визия, систематична и екипна работа. От самото начало на мандата ни работим интензивно, както за решение на някои неотложни проблеми в бранша, по този начин и по няколко средносрочни политики, с цел да сме оптимално ефикасни и потребни за всички заинтригувани страни в този сложен развой. “, означи Зарица Динкова.

Тя уточни, че Министерството на туризма поддържа всеки план и блян да се развият нови поддестинации, тъй като търсенето на достоверни и нови преживявания обгръща от ден на ден браншове на хотелиерството и туризма. „ Трябва да завладеем сърцата на хората с достоверност, просвета, археология, кулинария – това е същинската ни мощ. Силата на българският туризъм. Трябва да надграждаме националните ни марки, само че и да работим в посоката на основаването на комбинирани артикули. “, изрази увереност министър Динкова.

„ Искам да ви уверя, че всеки ден работим за все по-устойчивото развиване на туризма в България, като слагаме специфичен акцент върху опциите на публично-частните партньорства и дейна работа с общините. Създадохме целенасочена стратегия за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България, която ще притегли повече внимание към тези райони. Вече имаме 21 утвърдени плана, които ще трансформират съществено метода, по който се гледа на България като туристическа дестинация. “, сподели министър Динкова.

„ Тази стъпка е метод да се върви в посока на интензивно партньорство с представителите на действителния бизнес, с туроператорите, с общините и летищата. С тази стратегия вършим сериозна стъпка и за връщане на доверието на нашите задгранични сътрудници. Добрата вест е, че към този момент имаме извънредно положителна противоположна връзка, освен от сътрудниците ни зад граница, само че и от посланици и водещи дипломати на страни, представляващи значими за входящия ни туризъм пазари. “, акцентира още тя.

В момента тече реализацията на поредност начинания за позициониране и разпространение на Бранд България в туризъм и спорт, изложби и конгреси, като следва през 2024 година страната ни да бъде хазаин на съвещание на ЕКТТА.

Министър Динкова означи какъв брой значими са партньорството и солидарността: „ Аз и екипът ми ценим напъните на сектора да задържи вниманието на българския и задграничния екскурзиант в тези предизвикателни времена. Вярвам, че всички дружно ще поставим нужните старания, за одобряване и разпространение на Дестинация и Бранд България като знак на сигурност, качество, разнообразие и гостолюбие. “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР