Покана за открит публичен дебат, на който да бъде обсъден

...
Покана за открит публичен дебат, на който да бъде обсъден
Коментари Харесай

Василев и Петков поканиха на разговор Борисов и останалите партийни лидери

Покана за открит обществен спор, на който да бъде разискван излаз от създалата се политическа и конституционна рецесия.

Това предложиха двамата водачи на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев на брифинг в Народното събрание.

" Продължаваме промяната " отдръпна Никола Минчев като ръководител на Народното събрание

Партията няма да поддържа предлагането на Демократична България за ротационно председателство на Народното събрание

" Кризата е в действителност невиждана . Ние знаем, че е доста мъчно да се излезе от такава рецесия. При два провалени Народното събрание през предходната година, преди третия, в който успяхме да образуваме държавно управление, организирахме, което съгласно нас е единственият вероятен развой да се възвърне доверието в такава спешна обстановка, съвещания с водачите на всички парламентарно показани партии. Това е, което предлагаме сега - в 12 часа в зала " Запад " каним водачите на всички парламентарно показани партии на обществени съвещания, който да се излъчват онлайн, всички български жители да могат да видят какво се случва , с цел да можем да намерим метод да решим конституционната рецесия дружно ", сподели Асен Василев.

По думите на Кирил Петков точно сходен метод на водене на разговор ще е поръчител за това всички български жители да са сигурни, че няма подмолни сделки.

Персонална покана бе отправена и към ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Припомняме, че лична покана, само че за спор, и по време на предизборната акция преди месец.

" Другото, което е доста значимо, е хората, които взимат решения, да участват. Това значи господин Бойко Борисов, в случай че реши да пристигна, да заповяда . Хората, които седнат към тази маса, би трябвало да могат да взимат решения. България има проблеми и тези проблеми нямат време за очакване ", протегна ръка към Борисов Петков.

Попитан от News.bg дали сходен ход значи път към компромис по даден брой съответни точки и съставяне на експертно държавно управление с явен небосвод, отговори Асен Василев: " Нищо не значи . Ние предлагаме развой. В рамките на този развой всеки водач може да направи своите оферти, всички ще ги чуем, включително и българските жители ", в същото време обаче и не зачерквайки и опцията експертен кабинет.

Предложението на , най-малко в началото, нито една от кандидатурите за ръководител на Народното събрание и се стигна до балотаж сред Йордан Цонев и Росен Желязков, който съвсем на 100% също няма да излъчи парламентарен началник. Преди балотажа ръководителят Вежди Рашидов даде отмора, през която още веднъж да се организира председателски съвет.
 Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник Обновена
Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник

Нито един от претендентите за ръководител на Народното събрание не беше одобрен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР