„Покачването на цената на един хляб само и единствено заради

...
„Покачването на цената на един хляб само и единствено заради
Коментари Харесай

Превозвачи: Хлябът може да поскъпне заради новите тол такси

„ Покачването на цената на един самун единствено и само поради новия обсег и цени на тол системата варира сред 3 и 5 стотинки, което е в действителност стряскащо”. Това сподели пред Николай Рашков, член на Експертната група по командироване на водачите към Европейска комисия. Цитираното пресмятане е един от трите сюжета, които браншът е коментирал.

Рашков е уверен, че комерсиалните вериги ще калкулират тол таксите в крайната цена за потребителя и на хляба, и на всяка друга стока.

За срещата на превозвачите с министър Гроздан Караджов през вчерашния ден той разяснява, че са посочили по какъв начин би трябвало да се води разговор сред отрасъл и министерство.

„ Истината е, че живеем в демократично общество и решенията би трябвало да се вземат по този начин. Ние би трябвало да покажем, че сме отрасъл, подготвен на отстъпки. Смятаме, че би трябвало да излезем от обстановката на победител и победен”, съобщи той.

По думите на Рашков тол системата ще влезе в обсега, в който е било планувано в началото, само че стъпаловидно, на 2 стадия. „ Тук остава нашето главно терзание, че това повишаване и обсегът на цялата второкласна пътна мрежа в действителност ще повлияят отрицателно на потребителите в България. Като цяло основен ще е този 6-месечен интервал, който беше набелязан, с цел да може да се следи инфлационният развой и всички други непредвидени фактори”, добави Рашков.

По думите му браншът остава в протестна подготвеност. " До края на юли чакаме мнението от министър Караджов по двете основни тематики – за отстъпките от тол таксите и Данък добавена стойност ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР