Пожарникари и спасители от синдикат „Огнеборец“ се събраха на протест

...
Пожарникари и спасители от синдикат „Огнеборец“ се събраха на протест
Коментари Харесай

Пожарникари и спасители протестират срещу отказаното увеличение на заплатите

Пожарникари и спасители от профсъюз „ Огнеборец “ се събраха на митинг пред постройката на Министерския съвет, с цел да изразят обществено няколко претенции. Основното е за 20% нарастване на заплатите през тази година, каквото обаче новите ръководещи не плануват.

Предложения за повече средства по перото за заплати в бюджета направиха от ГЕРБ и „ Възраждане “. Те обаче бяха отхвърлени по време на вчерашната отраслова комисия в Народното събрание. Припомняме, че дебатите по Бюджет 2022 навлязоха в заключителна фаза и идната седмица се чака той да бъде дефинитивно гласуван.

Основните ни претенции са нарастване на приходите, което не е заложено в Бюджет 2022. През 2020 година на редица други структури в бранш „ Сигурност” заплатите бяха увеличени с 30 на 100, което провокира закъснение на заплащането на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Трябва да се регистрира и инфлацията и по тази причина желаеме нарастване на заплащането от 20 процента”, съобщи пред Nova Светлин Василев, член на УС „ Огнеборец.

От КНСБ поддържаха митинга на пожарникарите. А към него се чака да се причислят и служителите на реда.

Освен със заплатите, недоволството е обвързвано и с промяната в Министерство на вътрешните работи. Една от концепциите е пожарната да се обособи като независима организация. Заради прекъснатия разговор сред синдикатите и управлението на силовото министерство обаче остават доста незнайни. Служителите да вземем за пример не са наясно дали обществените им придобивки ще останат същите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР